Komandoms vos tik pradėjus apšilimą įvyko itin retai pasitaikantis incidentas, kai „Energijos“ žaidėjo Laisvydo Kudrevičiaus smūgiuotas ritulys sutrupino borto stiklą į šipulius.

Nuo pat pirmų minučių „Energija“ užvaldė ritulį ir tik retomis progomis leisdavo vilniečiams surengti greitas atakas. Per pirmas 20 minučių šeimininkai atliko 17 smūgių į vartus, tuo tarpu vilniečiai - vos 3. Sužaidus beveik 7 minutes, sumaištimi prie „Geležinio vilko“ vartų pasinaudojo L .Kudrevičius (6:55, rez. perdav. Lukas Manomaitis), kuris pelnė vienintelį pirmo kėlinio įvartį (1:0).

Antrame kėlinyje vyko atkaklesnė kova ir pasižymėti pavyko abiem komandoms. Iš pradžių „Energijos“ lyderis Povilas Verenis (28:06, rez. perdav. Justinas Vėželis ir Aurimas Gaidauskas) padidino elektrėniečių pranašumą iki dviejų (2:0), tačiau netrukus dviejų žaidėjų pranašumu pasinaudojęs „Geležinio vilko“ žaidėjas Dominykas Bisturys (28:29, rez. perdav. Nikodeas Numavičius ir Artūras Rybakovas) sumažino atsilikimą iki minimalaus (1:2).

Kėlinio viduryje vilniečiai patys sau prisidarė problemų, kai du žaidėjai iš eilės sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o tuo pasinaudojęs P. Verenis (30:17, rez. perdav. A. Fiščevas) sugrąžino šeimininkams dviejų įvarčių pranašumą (3:1).

Po šio įvarčio „Energijos“ vartininką Aurimą Uscilą pakeitė Elvinas Karla.

Per antrą kėlinį atliktų metimų skaičius skyrėsi įspūdingai - elektrėniečiai jų padarė 30, tuo tarpu „Geležinis vilkas“ - vos 4.

Trečiame kėlinyje pasipylė įvarčiai. „Energijos“ persvarą didino P. Verenis (45:18, rez. perdav. J. Vėželis), Vytautas Jagelavičius (48:16, rez. perdav. Mantas Stepanavičius ir Mantas Marcinkevičius), Deividas Kazlauskas (51:58, rez. perdav. M. Marcinkevičius) ir Aivaras Bendžius (54:17, rez. perdav. A. Fiščevas).

„Geležiniui vilkui“ du įvarčius rungtynių pabaigoje pelnė Tomašas Silinas (53:18) ir D. Bisturys (58:38).

Šiose rungtynėse „Energija“ atliko 68 smūgius, tuo tarpu „Geležinis vilkas“ - 14.

„Energija“ per dvylika čempionato rungtynių nėra patyrusi pralaimėjimo kartėlio. Elektrėniečiai yra įmušę net 99 įvarčius ir praleidę tik 27 bei su 36 taškais užtikrintai pirmauja čempionate.

Tuo metu „Geležinis vilkas“ per vienuolika čempionato susitikimų tik kartą džiaugėsi pergale ir su 4 taškais žengia paskutinėje šeštoje pozicijoje.

Kitas rungtynes „Energija“ žais jau sausio 12-ą dieną 19.30 val. Elektrėnuose su „Rokiškio“ ekipa, o „Geležinis vilkas“ sausio 14-ą dieną 12.00 val. susikaus su „Juodupės“ ledo ritulininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)