Sportuojantis jaunimas, tenisą žaidžiantis Jonas Kazlauskas, puikią nuotaiką spinduliuojantys ir energingi treneriai bei ugningas gatvės gimnastų kolektyvo „Project Mayham“ pasirodymas.

Tokia atmosfera gausiai susirinkusius į atidarymo ceremoniją pasitiko DELFI sporto centras – pirmasis per 26 Nepriklausomybės metus Lietuvoje iškilęs tokio tipo statinys, atitinkantis pačius aukščiausius tarptautinius standartus.

Greičiau nei per 7 mėnesius pastatyto 4500 kvadratinių metrų ploto DELFI sporto centro patalpose įrengtos 8 badmintono aikštelės, 4 paplūdimio tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės bei 2 teniso kortai, kuriuose vilniečiai aktyviai sportuoti gali jau šiandien.

„Tai – neeilinis įvykis Vilniuje, nes duris atveria šiek tiek netradicinis, tačiau labai reikalingas ir rimtą spragą mūsų miesto infrastruktūroje užpildantis sporto centras. Čia nėra krepšinio aikštelių, kitų tradicinių atributų, tačiau yra badmintonas, paplūdimio tinklinis, tenisas – tai skatina sportuoti dar didesnį žmonių ratą.

Kadangi sąlygas Lietuvoje dažnai diktuoja gamta, sporto aikštelių reikia ir uždarose patalpose. Ši nauja arena yra tai, ko šiuo metu ir trūko šalies sostinėje“, – naujutėlės arenos atidarymo ceremonijos metu sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Kalbant sporto terminais, šiandien mes švenčiame didžiulę sporto pergalę, – pažymėjo DELFI direktorius Vytautas Benokraitis. – Kai tik DELFI sužinojo apie sporto centro statybų idėją, ji mus ypatingai sudomino dėl kelių priežasčių.

Matome, kad tiek badmintonas, tiek paplūdimio tinklinis yra sparčiai populiarėjančios sporto šakos, ir aš tikiu, kad jos dar labiau įsitvirtins visuomenėje, o po šiuo stogu – puikioje aplinkoje – įsikūrusios sporto akademijos padės užauginti dar ne vieną sportininkų kartą. DELFI TV savo ruožtu žada transliuoti visus čia vyksiančius sporto renginius ir taip prisidėti prie dar didesnio sporto populiarinimo.“

Be jau minėtų sporto aikščių, Ozo gatvėje įsikūrusio DELFI sporto centre taip pat sukurta virš 400 kvadratinių metrų ploto universali treniruočių erdvė, kurioje vyks sporto akademijos „Get Fit“ funkcinės treniruotės.

2017 metais šalia komplekso bus įrengtos ir keturios papildomos atviros paplūdimio tinklinio aikštelės, DELFI sporto bazėje įsikurti ketina ir joje treniruotes rengs paplūdimio tinklininkių pora Monika Povilaitytė ir Karolė Virbickaitė.

Kaip atidarymo ceremonijos metu pažymėjo DELFI sporto centro direktorė Ieva Šemberienė, arenos durys vilniečiams ir miesto svečiams jau atvertos nuo metų pradžios.

„Proga tikrai neeilinė – atidarome moderniausio regione sporto centro duris ir tuo norime pasididžiuoti. Nors tai yra oficiali atidarymo data, lankytojams duris atvėrėme nuo šių metų sausio 2-osios dienos.

Lankytojų skaičiumi negalime skųstis – susidomėjimas labai didelis. Tikiu, kad ši vieta taps ne tik mėgėjų, bet ir profesionalų susibūrimo treniruočių vieta, o pats centras – lankomiausiu Lietuvoje“, – pažymėjo I. Šemberienė.

2017-aisiais sporto centre jau suplanuota kelios dešimtys įvairių renginių: tarptautiniai turnyrai, varžybos, čempionatai. Per metus komplekse tikimasi sulaukti apie 250 tūkstančių lankytojų.

Į kompleksą investuojantis „Vichy“ vandens parkas skyrė sklypą šiam statiniui, o vėliau administruos centrą. „Kadangi esame susijungę sienomis, todėl pasiūlysime tiek sportininkams-mėgėjams, tiek profesionalams po turnyrų užeiti į vandens parką, pasėdėti pirtyje, atsipalaiduoti, paplaukioti“, – pažymėjo I. Šemberienė.

DELFI sporto centro adresas – Ozo g. 14C, Vilnius.

Daugiau informacijos apie areną ir galimybes įsigyti narystę – oficialiame DELFI sporto centro interneto puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)