Vietas čempionate jau turi Danijos, Slovėnijos ir Rusijos komandos.

Šioje stovykloje iš viso dalyvavo 15 jaunųjų Lietuvos rankininkių atvykusių iš įvairių Lietuvos klubų. Prie komandos dėl patirtų traumų vis dar negalėjo prisijungti trys itin svarbios šios kartos žaidėjos Brigita Ivanauskaitė, Greta Rinkevičiūtė ir Gabija Gaidyte.

Dvi jaunių rinktinės narės šį rudenį jau buvo apsivilkę ir Lietuvos moterų rinktinės marškinėliais ir žaidė pasaulio čempionato atrankos varžybose Slovakijoje. Tai vilnietė Greta Sadauskaitė ir klaipėdietė Roberta Ivanauskaitė, kuri plačiau papasakojo tiek apie treniruočių stovyklą Alytuje, tiek apie laukiančias svarbiausias sezono kovas Ispanijoje.

– Ką trenerės akcentavo šios stovyklos metu ir į ką buvo kreipiamas didžiausias dėmesys?

– Šios stovyklos metu buvo akcentuojamas komandinis žaidimas. Daug dirbome gynyboje, ieškojome mums palankiausios gynybos sistemos. Puolime šlifavome savuosius derinius, kad kiekviena žaidėja tiksliai atliktų jai paskirtas funkcijas.

– Jeigu palygintum šią treniruočių stovyklą su darbu moterų rinktinėje. Kokie būtų pagrindiniai pastebėjimai?

– Esminis skirtumas be abejo būtų patirtis. Moterų rinktinėje visos žaidėjos yra susikrovusios nemažą patirties bagažą ir tai puikiai atsispindi ir rungtynių, ir treniruočių metu. Tuo tarpu jaunimo rinktinėje visos dar žaidžiama Lietuvos klubuose, neturime daug tarptautinės patirties. Todėl kartais tam, jog atidirbti tam tikrus žaidybinius niuansus užtrunkame kur kas ilgiau nei moterų rinktinėje. Aišku, visos tikrai stengiamės vykdyti trenerių nurodymus ir įvykdytumėm mums keliamus tikslus.

– Kalbant apie jaunimo rinktinės treneres, Laima Bernatavičiūtė dar visai neseniai moterų rinktinėje buvo tavo komandos draugė aikštėje. Ar nesunku persiorientuoti į šį naują statusą?

– Tiesa sakant nėra sunku priprasti, kad Laima iš mano komandos draugės taip greit peršoko į treneres, kadangi ji man patarimus noriai dalino ir tada ir dabar, tiesiog reikia pereiti iš „Tu“ į „Jūs“.

– Galbūt šios stovyklos metu jau išryškėjo komandos stipriosios pusės? Žaidimo braižas?

– Gaila, jog šioje stovykloje dėl traumų trūko keleto labai mums svarbių žaidėjų, tačiau žaidimas jau dabar dėliojamas daugiausiai aplink gerai metančias žaidėjas. Turime labai gabių merginų, kurios gali imtis iniciatyvos individualiais veiksmais ir tempti komandą į priekį.

– Nors iki Europos čempionato atrankos dar du mėnesiai, tačiau galvose vis tiek jau keliatės tikslūs, viltis toms varžyboms?

– Mintys, žinoma, sukasi tik apie pergalę. Visa komanda turi užsivesti ir kovoti iki paskutinės minutės, nes tik taip mes galime laimėti. Kol kas tikslai yra laimėti prieš Ispanijos ir Islandijos rinktines, o tai leistų tikėtis patekimo į Europos čempionatą.

Stovykloje dalyvavusių merginų sąrašas: Raminta Tamoševičiūtė, Paulina Vaitkevičiūtė (Alytus), Fausta Abrutytė (Kretinga), Gabrielė Janušauskaitė, Gabrielė Vaičiūtė (Kaunas), Roberta Ivanauskaitė (Klaipėda), Benita Šliupaitė, Raminta Kripaityte, Evelina Dževeakaitė, Karolina Sparnauskaitė, Emilė Aglinskaitė (Kauno r.), Raimonda Giedrytė, Laura Lapinskaitė, Silva Muzikevičiūtė ir Greta Sadauskaitė (Vilnius). Merginas treniruoja Gintarė Rašimienė ir Laima Bernatavičiūtė, o komandos vadovė yra Rita Urnikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją