Kaip ir pernai, Lietuvos čempionatas Madonoje buvo vykdomas laikantis visų Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) reikalavimų ir įtrauktas į FIS varžybų kalendorių, o sportininkai šiose varžybose kovojo ne tik dėl čempionato medalių, bet ir dėl FIS reitingo taškų.

Pirmąją varžybų dieną spaudžiant net -19 C° laipsnių šalčiui vyko sprinto laisvu stiliumi varžybos.

Vyrų grupės finale užtikrintai nugalėjo Modestas Vaičiulis. Lietuvos rinktinės lyderis nuo pirmųjų distancijos metrų atsiplėšė nuo varžovų ir neleido jiems priartėti iki finišo. Antrąją vietą finale užėmė Tautvydas Strolia, o trečiąją – estas Martin Nassar.

Lietuvos čempionato aukso medalis atiteko Modestui Vaičiuliui, sidabro – Tautvydui Stroliai, o bronzos – Lukui Jakeliūnui, kuris finale finišavo 6-oje vietoje.

Moterų grupėje atkakli kova vyko iki pat finišo, o nugalėtoja paaiškėjo tik paskutiniuosiuose metruose. Starte į priekį praleidusi Latvijos sportininkes, Lietuvos rinktinės narė Marija Kaznačenko kovojo iki galo ir likus vos keliems metrams iki finišo aplenkė antroje vietoje likusią latvę Vinetą Petersonę. Trečiąją vietą užėmė latvė Kitja Aužina.

Lietuvos čempionės titulas atiteko Marijai Kaznačenko, sidabro medalis – Ingridai Musteikienei, finale užėmusiai 4-ą vietą, o bronzos – Martynai Biliūnaitei, finale finišavusiai 5-oje vietoje.

Sekmadienį vykusiose varžybose moterys turėjo įveikti 10, o vyrai – 15 kilometrų laisvu stiliumi distanciją.

Vyrų grupėje pirmąsias dvi vietas užėmė Baltarusijos slidininkai. Nugalėjo Sergejus Dolidovičius, nuotolį įveikęs per 38 min. 24.5 sek. Antrąją vietą iškovojo Jurijus Astapenka (+1.1), o trečiąją – Lietuvos rinktinės narys, visaginietis Stepanas Terentjevas (+31.8).

Lietuvos čempionato aukso medalis atiteko Stepanui Terentjevui, sidabro – Lukui Jakeliūnui, trasoje užtrukusiam 39 min. 32.8 sek., o bronzos – Tautvydui Stroliai, kuris trasą įveikė per 39 min. 52.7 sek.

Baltarusis Segejus Dolidovičius Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse užėmė 5 vietą prestižinėje 50 kilometrų distancijoje ir turi aukštą FIS reitingą. Tokio lygio sportininko dalyvavimas Lietuvos čempionate suteikė galimybę Lietuvos sportininkams kovoti dėl FIS reitingo taškų (ne daugiau 90 taškų), suteikiančių teisę be papildomų atrankinių varžybų dalyvauti po poros mėnesių Suomijoje vyksiančiame Pasaulio slidinėjimo čempionate. Prie jau anksčiau tokią teisę užsitikrinusių Modesto Mačiulio ir Stepano Terentjevo prisijungė Lukas Jakeliūnas, surinkęs 68,69 taško, ir Tautvydas Strolia, surinkęs 75,60 FIS reitingo taškų.

Moterų grupėje pirmąsias tris vietas užėmė Latvijos slidininkės. Greičiausiai distanciją įveikė Anda Muižniece (30:20.3), antrąją vietą užėmė Inga Paškovska (+0.9), o trečiąją – Patricija Eiduka (+32.3).

Iš lietuvių geriausiai pasirodė Marija Kaznačenko, kuriai atiteko ketvirtoji vieta ir Lietuvos čempionės titulas. Lietuvė trasą įveikė per 31 min. 12.1 sek. Lietuvos čempionato sidabro medalis atiteko Ingridai Musteikienei (34:17.0), o bronzos – Martynai Biliūnaitei (35:08.5).

Artimiausios slidinėjimo varžybos Lietuvoje numatytos sausio 21-22 dienomis Lietuvos žiemos sporto centre Ignalinoje, kur vyks „Ignalinos“ taurė. Šios varžybos įtrauktos į Tarptautinės slidinėjimo federacijos varžybų kalendorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją