Geriausiems šalies rankininkams piniginius 300 eurų prizus įsteigė ilgametis Lietuvos rankinio partneris „Hummel“.

Renkant geriausią šalies rankininkę intriga balsavime išsilaikė iki pat paskutinių balsavimo minučių. Suskaičiavus visus tiek ekspertų, tiek internautų balsus paaiškėjo, jog geriausia šalies rankininke išrinkta šiuo metu Islandijoje rungtyniaujanti Diana Šatkauskaitė.

Nors balsavime internetu lygių nebuvo garliavietei Laimai Bernatavičiūtei, kuri aplenkė antroje vietoje likusią D. Šatkauskaitę, tačiau ekspertų balsai viską apvertė aukštyn kojomis.

Didžioji dalis jų balsų atiteko būtent rezultatyviausiai šių metų Lietuvos rinktinės žaidėjai D. Šatkauskaitei, o Laima Bernatavičiūtė liko antroje pozicijoje. Susiklosčius situacijai, kuomet dvi rankininkės surinko vienodą taškų skaičių, kaip ir buvo skelbta anksčiau, pirmumo balsas atiteko ekspertų komisijos reitingui. Todėl D. Šatkauskaitė ir tapo geriausia 2016–ų metų Lietuvos rankininke.

Diana Šatkauskaitė

Renkant geriausią šalies rankininką intrigos taip pat netrūko. Internetiniame balsavime visus nurungė rezultatyviausias praėjusio sezono Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos žaidėjas Žygimantas Micevičius, tačiau ekspertai alytiškiui buvo negailestingi ir jam skyrė tik šeštą poziciją.

Ekspertų nuomone, verčiausias šių metų geriausio žaidėjo titulo buvo puikų sezoną žaidžiantis Aidenas Malašinskas, kuriam internautai skyrė antrą vietą. Todėl susumavus visus taškus A. Malašinskas yra skelbiamas geriausiu 2016–ų metų rankininku. Antroje pozicijoje galutinėje įskaitoje liko Giedrius Morkūnas, kuris dar lapkričio mėnesį vykusiose rungtynėse su Norvegijos rinktine buvo išrinktas geriausiu to istorinio susitikimo Lietuvos rinktinės žaidėju.

Geriausiems šalies rankininkams apdovanojimai bus įteikti iš savų klubų sugrįžus į Lietuvą. Iš viso balsavime internetu savo nuomonę pareiškė beveik 2 tūkstančiai rankinio gerbėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)