„Prieš kelias valandas dar sportavome kartu. Ilsėkis ramybėje, draugas“, – „Facebook“ socialiniame tinkle rate rašė muaitai pasaulio čempionas Sigitas Gaižauskas.

R. Morkevičius 2015 metais nugalėjo televizijos projekte „Šuolis“, kur varžėsi su kitomis pramogų pasaulio žmonėmis. Jie taip pat buvo priblokšti šios žinios.

„Ilsėkis ramybėje, Remigijau. Užuojauta šeimai, artimiesiems“, – socialiniame tinkle rate „Šuolio“ dalyvė Jolanta Leonavičiūtė.

R. Morkevičius keletą šuolių tame pačiame projekte atliko su savo drauge, fitneso atstove Kristina Narbutaityte. Pastaroji taip pat „Facebook“ tinkle apgailestavo dėl šios netekties: „Žinia sukrėtė, dar netikiu. Toks išliksi atmintyje – su šypsena, optimizmu, užsispyręs ir visada kovotojas. Gyvenimas nepagailėjo išbandymų ir per anksti Tau jis užgeso“.

R. Morkevičių savo idealu laikė pasaulio jaunimo kikbokso čempionatas Vėjus Vietrinas.

„Buvai, ypač mano kikbokso karjeros pradžioje, didžiulis įkvėpimas. Matydamas Tave patikėjau, jog galiu ir aš – paprastas lietuvis – šiame sporte tapti pasaulinė žvaigžde. Tikiu, jog įkvėpei ne vieną mane. Gal net nenutuoki, jog prisidėjai prie to, kad tapčiau jauniausiu kikbokso pasaulio čempionu Lietuvoje net nė karto manęs nematęs. Visada jaučiau Tau didelę pagarbą už tai, ką pasiekei, ir kaip išgarsinai Lietuvą. Tu padarei didžiulį pozityvų pokytį kitų gyvenimams, parodydamas, kad jei tu tiki tuo, ką gali pasiekti to norėdamas, tu gali tai padaryti. Nesvarbu, iš kur esi atėjęs“, – rašė V. Vietrinas.

Užuojautą taip pat pareiškė ir dar vienas R. Morkevičiaus pažįstamas sportininkas – kanojininkas Jevgenijus Šuklinas.

34-erių metų R. Morkevičius yra daugkartinis muaitai ir bušido turnyrų nugalėtojas, pasaulio ZTS „Grand Prix“ čempionas, laimėjo keliolika kovų profesionalų ringe. Turėjo du mažamečius vaikus.

Lapkričio mėnesį Vilniuje vykusio bušido turnyro metu buvo paskelbta apie planuojamą R. Morkevičiaus sugrįžimą į ringą 2017 metais.