Taip pat įvertinti dar penki sportininkai: Eglė Balčiūnaitė, Rasa Drazdauskaitė, Santa Pakenytė, Mindaugas Bilius bei Jonas Spudis.

Apdovanojimas vyko Šiaulių arenoje. Buvo paskelbti geriausi atskirų sporto šakų sportininkai bei paaiškėjo šešių nominacijų laureatai.

Motyvacija. Po olimpinių žaidynių įvairiuose apdovanojimuose nominuojami baidarininkai A. Lankas ir E. Ramanauskas prieš porą mėnesių jau pradėjo pasirengimą naujam olimpiniam ciklui. Šiauliečiai kol kas treniruojasi namie – bėgioja krosus, kilnoja štangą, plaukioja baseine, dirba su irklavimo treniruokliais. Kai tik vėl daugiau pasnigs, stos ant slidžių.

„Kiekviename treniruočių procese tikimės kažkokio progreso: kai matome, jog stiprėjame štangos ar treniruoklių salėse, kroso trasoje – atsiranda didelė motyvacija. Mes kiekvieną dieną siekiame būti stipresni“, – teigė E. Ramanauskas.

Pasak sportininko, po olimpiados niekas pernelyg nepasikeitė jo gyvenime: „Žinoma, medalis – didelis įvykis, mes apie jį gal nelabai ir svajojome. Na, gal ir svajojome, bet negalvojome, kad iškovoti yra realu. Dabar vėl sugrįžo įprasta kasdienybė, prie kurios esame pripratę.“

„Viskas vėl grįžo į savo vietas. Darbas, treniruotės, akiratyje – jau kitos olimpinės žaidynės. Tas didelis dėmesys, euforija dingsta. Visi mūsų jau „atsikando“. Gyvenimas teka sena vaga. Mes likome tie patys Aurimas ir Edvinas, medaliai mums ragų neužaugino“, – tikino A. Lankas .

Atokvėpis. Atslūgus olimpinių žaidynių šurmuliui ir pagerbimų bangai, spalio viduryje šiauliečiai savaitę laiko su šeimomis buvo išvykę pailsėti į Turkiją. Žaidė paplūdimio tinklinį, maudėsi jūroje, kelis kartus buvo nuėję į treniruoklių salę.

„Poilsis buvo ganėtinai aktyvus, labai smagu buvo nuo visko atitrūkti. Dabar su naujomis jėgomis ir viltimis, naujais iššūkiais vėl kibome į darbą. Stengiamės pamiršti, kas jau buvo, nes praeities titulai nepadės ateityje kovoti dėl aukštų vietų. Tik darbas viską lems“, - įsitikinę sportininkai.

Šiauliečiai pripažįsta: jeigu tu mėgaujiesi tuo, ką darai, tai nėra sunku. Nei traukti irklus nei iš vandens, nei stiprėti fiziškai. „Tai yra malonumas“, – teigė olimpinių žaidynių medalininkai.

Nerimas. Po Naujųjų irkluotojų lauks pirmoji treniruočių stovykla Portugalijoje. Baidarininkams šiemet nemažai nerimo: Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija pasiūlė iš Tokijo olimpinių žaidynių programos išbraukti jų mėgstamą 200 m nuotolį irkluojant dvivietę baidarę. Tačiau dar rusena nedidelė viltis, kad tam nepritars Tarptautinis olimpinis komitetas.

„Jeigu ne 200 m distancija dviviete baidare, tai gal vietoj jos olimpinėje programoje atsiras naujas 500 m nuotolis irkluojant keturvietę baidarę. Daugiau padirbėjus, būtų galima sėkmingai varžytis ir šioje rungtyje. Tačiau kol dar nėra galutinio sprendimo, per daug galvų nesukame ir darome savo darbą“, – kalbėjo A. Lankas.

Laukimas. Šiemet A. Lankas ir E. Ramanauskas buvo pripažinti geriausiais Lietuvos metų baidarininkais, jiems buvo įteikta olimpinio čempionato Vlado Česiūno taurė.

„Labai malonu, kad ant taurės atsirado naujas įrašas – mūsų pavardės. Labai smagu, kad pagaliau pasiekėme tą tikslą, tapome geriausiais Lietuvos metų baidarininkais“, – džiaugėsi šiauliečiai.

Po sėkmingų metų irkluotojai viliasi, kad jų laimėjimai įkvėps Šiaulių savivaldybės vadovus greičiau išvalyti Talkšos ežerą ir įrengti gerą irklavimo bazę. Tačiau, pasak irkluotojų, konkrečių veiksmų dar nesiimama.

„Statomas persirengimo kambariukas, bet jis būtų statomas bet kokiu atveju, ar mes būtume laimėję olimpinius medalius, ar ne. Laukiame didesnio projekto“, – tikino A. Lankas. Jis pats – Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys, dirba Švietimo, sporto ir kultūros komitete.

„Kuruoju visas sritis. Tai mano pirmoji kadencija. Dažnai būnu su miesto sportininkais, tai mano pilietinė pareiga, stengiuosi jiems padėti“, – sako olimpinių žaidynių medalininkas.

Iššūkiai. 2017-aisiais geriausių mūsų baidarininkų birželio mėnesį lauks Europos čempionatas Bulgarijoje, o rugpjūtį - pasaulio čempionatas Čekijoje.

„Mes – jau dukart Europos čempionai, todėl per čempionatą kelsime aukščiausius tikslus. Mažiausiai – medalis, o kaip seksis, taip“, – sako šiauliečiai.