„Paskutinius ketverius metus dėjome visas pastangas, kad ši šventė taptų ne tik sporto bendruomenės, bet ir visos Lietuvos renginiu, tad neatsitiktinai keičiame ne tik vietą, įtraukiame naujus apdovanojimus, bet ir praplečiame paties renginio koncepciją“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„LTeam“ metų sporto apdovanojimų šventė gruodžio 22 dieną vyks „Siemens“ arenoje, o joje planuojama sulaukti daugiau nei 2500 svečių. Vienas iš renginio siurprizų – netikėta vedėjų pora. Žurnalistui Ignui Krupavičiui talkins irkluotoja Milda Valčiukaitė, kuri ne tik praėjusiais metais drauge su Donata Vištartaite-Karaliene triumfavo geriausios moterų komandos rinkimuose, bet ir šiemet vėl patenka tarp nominuotųjų sportininkų.

„Natūralu, kad šalies metų sporto apdovanojimai tampa svarbiausia ir įspūdingiausia sporto švente Lietuvoje. Augantis renginys kaskart reikalauja atitinkamo nusiteikimo iš visų. Džiugina, kad ir atlikėjai, ir kūrybinė komanda, ir techninis personalas, ir patys sportininkai aktyviai įsijungia į pasiruošimo darbus, tad neabejoju, kad rezultatas bus puikus“, – sakė vienas iš renginio prodiuserių Martynas Starkus.

Anot jo, metų sporto apdovanojimų organizavimas visuomet buvo vienas labiausiai laukiamų jo komandos renginių.

„Juk mes visi esame sporto sirgaliai, todėl tokius renginius organizuoti yra ir malonumas, ir prestižas“, – sakė jis.

Lietuvos olimpinės rinktinės „LTeam“ prekės ženklą valdančio Olimpinio fondo vadovo Vitalijaus Vasiliausko teigimu, metų sportininko rinkimai visuomet sulaukia didelio visuomenės dėmesio, tad renginio vietos pakeitimas, susijęs ir su olimpinio judėjimo bei profesionalaus sporto populiarinimu Lietuvoje.

2016 metų „LTeam“ metų sporto apdovanojimai bus įteikti 11 nominacijų: Metų sportininkui, Metų sportininkei, Metų treneriui, Metų proveržiui, Metų pergalei, Metų sportininkui su negalia, Metų vyrų komandai, Metų moterų komandai, Metų neįgaliųjų komandai bei Apdovanojimai už pagalbą Lietuvos sportininkams ir už viso gyvenimo nuopelnus.