Sporto žurnalistų „Metų pašnekovo“ prizą už bendravimą su žiniasklaida pelnė krepšininkas Mindaugas Kuzminskas.

„Ačiū už tokį įvertinimą. Gal jis gal ir padlaižūniškai gali nuskambėti, bet jis tikrai labai malonus. Malonus jis man ir todėl, kad kadaise ir pats galvojau studijuoti žurnalistiką. Aš suprantu, koks yra sunkus jūsų darbas – šviesti visuomenę ir sakyti tiesą, nors kai kam ji gali būti ir nemaloni. Esu žaidęs krepšinį ne vienoje šalyje ir palygindamas galiu jums palinkėti ir toliau išlikti tokiems pat profesionaliems, objektyviems ir žmogiškiems“, – sužinojęs apie apdovanojimą iš JAV vaizdo pranešime sakė M. Kuzminskas.

Šioje nominacijoje antrąją vietą užėmė Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, trečiąją – maratonininkė Diana Lobačevskė.

„Metų šuolio“ prizą už sporto pasiekimus iškovojo baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas. Jie Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalius. Antrąją vietą šioje kategorijoje užėmė krepšininkas Domantas Sabonis, trečiąją – futbolininkas Fiodoras Černychas.

„Metų sporto viltimi“ išrinktas pasaulio jaunių čempionas ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis irkluotojas Armandas Kelmelis. Antra liko pasaulio jaunių rekordininkė ir Europos jaunių čempionė treko dviratininkas Olivija Baleišytė, trečias – krepšininkas D. Sabonis.

„Metų sporto renginiu“ pripažintas „Karaliaus Mindaugo taurės“ krepšinio turnyras Vilniuje. Antrąją vietą užėmė Europos jaunių (iki 18 metų) irklavimo čempionatas Trakuose, trečiąją – pasaulio vandens formulių F2 čempionato etapas Zarasuose.

„Metų sporto iniciatyvos“ prizas įteiktas Lietuvos futbolo federacijai už kampaniją „Pažadas“. Antroji vieta – „Nanook“ ir 15min projektas „Galia nugalėti. Lietuvos parolimpiečių istorijos“, trečioji – baudžiamojo kodekso papildymas atsakomybe už manipuliavimą sporto varžybų rezultatais.

Metų laureatus Lietuvos sporto žurnalistų federacijos nariai balsavimu renka nuo 2005-ųjų. Prieš dvejus metus įsteigus Lietuvos sporto apdovanojimus, kurių laureatus kartu renka Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, šalies federacijų sąjunga, Lietuvos sporto žurnalistų federacija ir Lietuvos parolimpinis komitetas, pasikeitė LSŽF nominacijų pavadinimai.

„Sportas – ne tik finalai ir aukso medaliai. Geriausi būna ne tik čempionai, bet ir tie, kurie nugali save, sudaro galimybes atsiskleisti čempionams. Trečius metus rinkdami laureatus pagal naujas nominacijas atrandame vis naujų sporto herojų. Ir ne visada jie būna tie, į kuriuos nukreipti sirgalių žvilgsniai, – sakė LSŽF prezidentas Gintaras Nenartavičius. – Renkant Metų sporto viltį ir šuolį daugiausia lemia pasiekti rezultatai, o štai Metų pašnekovo nominacijoje sporto žurnalistai galėjo įvertinti tuos asmenis, kuriems geriausiai sekėsi bendrauti su žiniasklaida. Metų sporto renginio ir iniciatyvos nominacijos atspindi įdomiausius sporto įvykius Lietuvoje“.

Kartu su sportininkais ir sporto organizatoriais pagerbti ir 2015-ųjų Lietuvos sporto žurnalistikos laureatai – 12-ąjį kartą įteiktos šviesios atminties kolegų Romos Grinbergienės ir Aleksandro Krukausko premijos. LSŽF prezidiumo sprendimu, R. Grinbergienės premija už ryškiausius metų darbus paskirta portalo „15min.lt“ žurnalistui Donatui Urbonui, o A. Krukausko premija už gyvenimą, pašvęstą sporto žurnalistikai, skirta Lietuvos televizijos žurnalistui, ilgamečiam krepšinio laidos vedėjui Vidui Mačiuliui.

Vytauto Saulio ir jo sūnaus Vytauto premija geriausiam jaunam sporto žurnalistui skirta portalo „Sportas.lt“ žurnalistui Titui Pacauskui. Vytauto Gudelio premija už sporto idėjų sklaidą atiteko Rimantui Džiautui.

VšĮ „TV sporto dokumentikos“ premija už geriausią metų vaizdo reportažą atiteko agentūrai „Nanook“ už projektą „Galia nugalėti. Lietuvos parolimpiečių istorijos“. „Hummel“ konkurse „Geriausias metų darbas“ nugalėtoju tapo „15min.lt“ žurnalisto Mariaus Bagdono straipsnis „Lietuvos sporto pinigų pyrago raikymas: pakeistos taisyklės karo kirvio neužkasė“.

LSŽF Metų sporto laureatai pagerbti antradienį Vilniuje, viešbutyje „Artis“, surengtose apdovanojimų iškilmėse.

Visi LSŽF premijų laureatai.

R. Grinbergienės premija.

2005 – Artūras Gimžauskas („Spo“)

2006 – Dovilė Kamarauskienė („Kauno diena“)

2007 – Rita Stankevičiūtė („Lietuvos rytas“, „Krepšinis“)

2008 – Alfredas Pliadis („Olimpinė panorama“, KAM)

2009 – Eglė Šilinskaitė („Lietuvos rytas“, „Lietuvos ryto“ TV)

2010 – Mindaugas Augustis („Delfi.lt“)

2011 – Stasys Petkus (LRT)

2012 – Gintarė Grikštaitė (LRT)

2013 – Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

2014 – Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

2015 – Marius Grinbergas („Sportas“ ir „Sportas.info“)

2016 – Donatas Urbonas („15min.lt“).

A. Krukausko premija.

2005 – Ginas Pinigis

2006 – Regina Mundrytė

2007 – Vytautas Gudelis

2008 – Marytė Marcinkevičiūtė

2009 – Aleksandras Icikavičius

2010 – Virginijus Mundrys

2011 – Algis Matulevičius

2012 – Kazys Kilčiauskas

2013 – Rimgaudas Tirilis

2014 – Sigitas Beleckas

2015 – Gediminas Kalinauskas

2016 – Vidas Mačiulis.

V. ir V. Saulių premija.

2014 – Gabrielė Miknevičiūtė („Krepsinis.net“)

2015 – Martynas Suslavičius („Lrytas.lt“)

2016 – Titas Pacauskas („Sportas.lt“).

V. Gudelio premija už sporto idėjų sklaidą.

2016 – Rimantas Džiautas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją