„Aš myliu regbį. Man patinka stebėti regbio rungtynes, ypatingai „Twickenham“ stadione, - „Radio Times“ sakė D. Beckhamas. - Šiame stadione yra unikali atmosfera. Man patinka, kad regbio rungtynėse nėra priešpriešos tarp fanų. Skirtingų komandų aistruoliai gali sėdėti vieni šalia kitų ir bendrauti, o futbole tai yra retenybė. Pastaruoju metu regbis suteikia daugiau malonumo nei futbolas.“

D. Beckhamas ne pirmą kartą prisipažino apie savo aistrą regbiui. 2007 metais jis dalyvavo regbio fotosesijoje Australijoje, o 2013 metais anglas lankėsi vieno iš Prancūzijos regbio jaunimo klubų stovykloje. Taip pat D. Beckhamo prekinį ženklą „Becks“ reklamavo regbio žvaigždė Johny Wilkinsonas, o vienas iš trijų D. Beckhamo sūnų - Cruzas - taip pat yra regbio gerbėjas.

Vis dėlto, D. Beckhamas nelieka abejingas savo sporto šakai. Neseniai vienas žymiausių Anglijos futbolininkų kartu su UNICEF pradėjo kelionę per visus septynis žemynus, futbolu mėgindamas sumažinti problemas Nepale, Antarktidoje, Amazonės atogrąžose, taip pat pabėgėlių stovyklose Džibutyje bei Argentinos lūšnynuose.

„Pasaulio futbolas susilaukė daug neigiamų atsiliepimų, - sakė D. Beckhamas. - Aš nebandau jiems padėti, bet noriu parodyti, kiek daug gero žmonėms gali suteikti futbolas.“

Investicijų valdytojas Londone lietuvis Jaroslavas Valiukevičius „Twickenham“ stadione stebėjo regbio rungtynes tarp Anglijos ir Australijos komandų. Po pirmo savo apsilankymo regbio rungtynėse, jis neslėpė savo susižavėjimo ir pripažino, kad regbiu apsikrėsti galima labai greitai. Beje, jis, kaip ir D. Beckhamas, pabrėžė tą patį skirtumą tarp regbio ir futbolo fanų kultūros.

„Rungtynės vyko „Twickenham“ stadione, kuris buvo visiškai užpildytas ir paliko labai gerą įspūdį. Prieš tai yra tekę lankytis „Premier“ lygos futbolo rungtynėse ir pastebėjau gana ryškų skirtumą tarp futbolo ir regbio. Futbolo rungtynėse skirtingų komandų sirgaliai yra išskirti skirtingose stadiono pusėse, kad nekiltų konfliktų, tuo tarpu regbio rungtynėse skirtingų komandų sirgaliai sėdi viena šalia kitų - be jokių užgauliojimų ir konfliktų. Toks draugiškas žiūrovų elgesys sukelia puikią atmosferą stadione rungtynių metu, taigi žadu jose lankytis dažniau“, - sakė J. Valiukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)