„Be galo džiaugiamės, kad Lietuvos boksininkai pratęsė tradiciją ir iškovojo olimpinius kelialapius. Lietuvos boksininkai yra dalyvavę visose septyneriose olimpinėse žaidynėse po Nepriklausomybės atkūrimo ir džiugu, kad Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynės netapo išimtimi. Džiugina ir jaunųjų boksininkų pasiekimai – iškovoti medaliai Europos jaunimo čempionate, o pasaulio čempionate Lietuvos delegacija buvo viena gausiausių tarp visų dalyvavusių šalių. Lietuvos bokso istoriją toliau perrašo merginos, kurios iškovojo jau antrą medalį Europos čempionatuose“, – Vilniuje susirinkusius sveikino Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga.

Į geriausių Lietuvos boksininkų penketuką pateko Gabrielė Diekontaitė (Kretinga), Artūras Zinkovskis (Kėdainiai), Vytautas Balsys (Šilutė), Evaldas Petrauskas (Vilnius) ir Eimantas Stanionis (Kaunas).

„Labiausiai norėtume padėkoti mūsų didžiausiems entuziastams – treneriams. Be jų kasdienio darbo, kai kasdienis rūpestis boksininkais neapsiriboja vien treniruotėmis bokso salėse, nebūtų nei medalių, nei pergalių, nei pilnų salių vaikų ir jaunimo treniruotėse ir nebūtų vis augančio bokso populiarumo Lietuvoje“, – treneriams dėkojo D. Šaluga.

Geriausių 2016 metų Lietuvos trenerių penketas: Aivaras Balsys, Bronislavas Šimokaitis, Vincas Murauskas, Vladimiras Bajevas ir Vidas Bružas.

„Lietuva į olimpines žaidynes deleguoja vos keletą teisėjų ir labai džiaugiamės, kad jau antra olimpiada iš eilės bokso varžybose teisėjauja lietuvis Kęstutis Bagdanavičius. Tai visų Lietuvos bokso teisėjų darbo įvertinimas“, – teisėjus sveikino LBF prezidentas.

Į geriausių teisėjų penketuką, be K. Bagdanavičiaus, pateko Vytas Gurskas, Mindaugas Urbonaviičus, Vilmantas Bobinas ir Gintaras Šniukšta.

D. Šaluga pasidžiaugė, kad šie metai buvo išskirtiniai boksui, nes Lietuvoje vykusios varžybos sulaukė didelio susidomėjimo.

„Norėčiau išskirti Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusius tarptautinio Dano Pozniako turnyro finalus, kuriuos stebėjo net keturi tūkstančiai žiūrovų, ko gero daugiausia žiūrovų bokso varžybose po Nepriklausomybės atkūrimo. Algirdo Šociko turnyras pritraukė daugybę žvaigždžių – Kaune kovojo du Rio de Žaneiro olimpiniai vicečempionai ir prizininkas. Sėkmingai pravesti ir Vitalijaus Karpačiausko turnyras Panevėžyje ir Ričardo Tamulio turnyras Kaune. Didelio dėmesio sulaukė tarptautinis Lietuvos ir Suomijos rinktinių susitikimas Tauragėje“, – kalbėjo D. Šaluga.