Tai jų pirmas tokio aukšto rango turnyras karjeroje. Praėjusį pirmadienį Viktorijai ir Aušrai teko rimtas išbandymas teisėjauti C grupės rungtynes Malmėje tarp elitinės Vengrijos rinktinės ir Čekijos komandos. Nugalėjo čekės rezultatu 27:22 (13:10) ir pateikė pirmą netikėtumą čempionato starte.

Danijos rinktinė po įnirtingos kovos nugalėjo 2012 metų Europos čempiones Juodkalnijos rankininkes minimaliu skirtumu 22:21.

A grupėje Stokholme Serbija laimėjo prieš kitą Balkanų pusiasalio ekipą Slovėniją 36:34, o Švedija parklupdė labai pajėgią Ispanijos ekipą 25:19. Ispanės praėjusiame čempionate iškovojo sidabro medalius.

B grupėje Kristianstade Prancūzija nepaliko vilčių mūsų šalies kaimynėms Lenkijos sportininkėms (31:22), o Vokietijos rinktinė savo sudėtyje turinti žaidėjas lietuviškomis pavardėmis Kim Naidzinavičius (2 įvarčiai) ir Jenny Karolius (6 įv.) laimėjo prieš Nyderlandų komandą santykiu 30:27 (13:14).

C grupėje Helsingborge Rusijos rinktinė su Viktorija Žilinskaite (6 įv.) pasiekė pergalę prieš Kroatijos ekipą rezultatu 32:26 (16:13), o Norvegija įveikė Rumunijos kolektyvą 23:21.

Antradienį prasideda grupių varžybų antras ratas, kur kovos A ir B grupių komandos. Ispanija susitiks su Serbija, Slovėnija su Švedija, Vokietija su Prancūzija ir Lenkija su Nyderlandais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)