U. Boltas geriausiu pasaulio lengvaatlečiu tapo rekordinį šeštą kartą. Anksčiau jis laureatu tapo penkis kartus iš eilės nuo 2008 iki 2013 metų. 30-metis sprinteris šiais metais apgynė olimpinio čempiono titulą 100, 200 metrų bėgimo rungtyse ir estafetėje 4 po 100 metrų. Iš viso jo sąskaitoje yra jau net devyni olimpiniai aukso medaliai.

„Gyvenu tuo momentu, kuomet ateinu į stadioną ir girdžiu didelį triukšmą. Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės buvo išskirtinės“, - sakė U. Boltas, kuriam apdovanojimą įteikė IAAF prezidentas Sebastian Coe. - Viena iš svarbiausių priežasčių, dėl ko aš dar tęsiu karjerą, yra aistruoliai, kurie neleidžia man pasitraukti. Turiu jiems padėkoti.“

A. Auana šiemet turėjo rekordais paženklintus metus. 10 km distanciją greičiausiai istorijoje nubėgusi birželio mėnesį, vėliau etiopė triumfavo olimpinėse žaidynėse ir dar kartą pagerino pasaulio rekordą (29 min. 17,45 sek.). Taip pat ji iškovojo olimpinę bronzą 5000 metrų bėgimo distancijoje.

A. Ayana tapo trečia etiope, tapusia geriausia planetos lengvaatlete.

„Neturiu žodžių, kuriais apibūdinčiau, kaip šiuo metu jaučiuosi. Esu nustebusi ir laiminga“, - sakė bėgikė, kuriai prizą įteikė Monako princas Albertas II.

Kylančios žvaigždės nominacijoje nugalėjo Kanados sprinteris Andre de Grasse'as ir Belgijos septynkovininkė Nafissatou Thiam.