Antrus metus iš eilės geriausiu Lietuvos žaidėju tapęs 17-metis G. Markevičius šių metų reitinge aplenkė antrą vietą užėmusį 2014 metų laureatą Juozapą Budrikį ir trečioje pozicijoje likusį Mindaugą Vaičių.

„Konkurencijos Lietuvoje netrūksta, tiesiog man šiemet pasisekė gerai sužaisti pačius svarbiausius turnyrus. Keletą kitų turnyrų sužaidžiau labai prastai, bet tai nesutrukdė likti lyderiu reitinge. Manau, kad kitais metais bus dar didesnė konkurencija. Šiais metais jaučiuosi šiek tiek patobulėjęs, nes pakeičiau smūgio ritmą ir visą stilių. Kol kas dar to nelabai spėjau realizuoti, bet ateičiai tai turėtų išeiti į naudą“, - po apdovanojimų sakė G. Markevičius.

Kitais metais G. Markevičius tikisi žaisti kuo daugiau suaugusių mėgėjų turnyruose užsienyje ir ten siekti prizinių vietų. Golfas po 112 metų pertraukos įtrauktas į olimpinių žaidynių programą. Vis dėlto, dėl didžiulės konkurencijos, lietuviams didesnių šansų iškovoti kelialapį yra tik po aštuonerių metų ar net vėliau. Pats G. Markevičius savęs mintimis apie olimpines žaidynes neapkrauna.

„Man olimpinės žaidynės yra atskiras siekis, bet ypatingos motyvacijos tai man neprideda“, - aiškino golfo talentas.

Moterų įskaitoje nugalėjusi R. Butrimaitė triumfavo tiek reguliariame sezone, tiek finalo turnyre. Antrą vietą užėmė praėjusių metų geriausia šalies žaidėja Saulė Jarašūnaitė, o trečią jaunoji Gilė Bitė Starkutė.

Renginio metu prizais taip pat buvo apdovanotas Seimo narys, disko metimo olimpinis čempionas Virgilijus Alekna ir buvęs Lietuvos Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas. Jie paskirti Lietuvos golfo ambasadoriais ir prisidės prie šio sporto populiarinimo.