„Energija“ rungtynes pradėjo itin užsivedusi ir nuolatos grasino varžovų vartams. Pirmo įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Deividas Kazlauskas (2:33, Edvinas Boroška ir Vytautas Jagelavičius rez. perdav.) varžovų vartininką Simą Baltrūną nuginklavo jau trečią minutę.

Visgi netrukus „Rokiškis“ užklupo varžovus nepasiruošusius ir Kasparas Šutas (6:20) įmušė pirmą svečių įvartį ir išlygino rezultatą (1:1).

Kurioziškas buvo antras „Energijos“ įvartis. Komandos kovojo dėl ritulio „Rokiškio“ ekipos zonoje, kuris netrukus tiesiog prariedėjo pro S. Baltrūno kojas (2:1).

Iki kėlinio pabaigos likus žaisti dvi minutes „Rokiškis“ atliko metimą, o ritulį norėjęs numušti „Energijos“ vartininkas Aurimas Uscila pasiuntė jį tiesiai Tomui Jasinevičiui (17:54 Simas Sakaitis rez. perdav.), kuris išlygino rezultatą (2:2).

Pačioje kėlinio pabaigoje puikią ataką surengė Aivaras Bendžius, Povilas Verenis ir V. Jagelavičius, kurie preciziškai tiksliai atliko perdavimus, o visiškai supainioję varžovų vartininką po A. Bendžiaus smūgio susigrąžino minimalų pranašumą (3:2).

Po pirmo kėlinio „Energija“ atliko 21, o „Rokiškis“ - 11 smūgių.

Antrame kėlinyje „Energija“ nuolatos tikrino varžovų vartininką tolimais smūgiais, tačiau nepavykdavo jo pramušti. Likus žaisti mažiau nei šešias minutes prie „Rokiškio“ komandos vartų susidariusiu šurmuliu pasinaudojo M. Marcinkevičius (34:48), kuris įmušė ketvirtą „Energijos“ įvartį (4:2).

„Energija“ antrame kėlinyje smūgiavo 19 kartų, tuo tarpu „Rokiškis“ – 8.

Trečiame kėlinyje komandos žaidė kur kas ramiau ir nors „Energija“ nuolatos puolė, tačiau visus jų bandymus pelnyti įvarčius atmušdavo „Rokiškio“ vartų sargas S. Baltrūnas.

Likus žaisti mažiau nei šešias minutes į konfliktą įsivėlė „Energijos“ žaidėjas P. Verenis ir „Rokiškio“ ledo ritulininkas Dovydas Trumpa, kuriam prireikė minimalios medicininės pagalbos.

Netrukus po muštynių, stiprų ir tikslų tolimą smūgį atliko V. Jagelavičius (54:19 min., Edvinas Boroška ir Aurimas
Gaidauskas rez. perdav.), kuris padidino šeimininkų pranašumą iki trijų (5:2).

Kėlinio pabaigoje A. Bendžius už neleistiną jėgos veiksmą dar užsidirbo 2+10 baudos minučių, o įvarčių daugiau pelnyta nebuvo.

Viso „Energija“ atliko 56 smūgius, tuo tarpu „Rokiškis“ - 28.

„Energija“ per šešerias rungtynes yra įmušusi 46 įvarčius ir praleido vos 13, tuo tarpu „Rokiškis“ per septynis mačus įmušė 17 įvarčių ir praleido 26.

„Energija“ yra nepatyrusi nei vieno pralaimėjimo ir su 21 tašku yra vienvaldė lygos lyderė. Tuo metu „Rokiškis“ per aštuonerias rungtynes yra iškovojęs 2 pergales ir patyręs 6 pralaimėjimus bei su 7 taškais lenkia tik Vilniaus „Geležinį vilką“ ir Kauno „Tigrus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją