Sportininkai nusprendė įgyvendinti kelias „Vaikų svajonės“ projektui pateiktas mažųjų vaikų svajones ir įteikė jiems trokštamą sportinę atributiką.

Dvylikamečiui Arūnui iš Molėtų Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas A. Kavaliauskas įteikė krepšinio kamuolį, „Audimo“ kuprinę ir rankšluostį, o A. Palšytė berniukui padovanojo „Nike“ batelius.

Olimpietė išpildė ne tik šio berniuko svajonę, bet sukūrė ir dar kelis stebuklus.

Tik mamos auginamas keturiolikmetis Aivaras iš Nemėžio seniūnijos gavo ilgai lauktą sportinį „Nike“ kostiumą, o iš Vilniaus rajono kilęs Andžejus sulaukė sportinių batelių, kurių taip ilgai troško, bet negalėjo prašyti sunkiai dirbančios mamos.

Pati A. Palšytė vyko pas vaikus ir dovanas jiems įteikė asmeniškai.

„Įteikti dovanas asmeniškai skatinčiau visus. Tai nėra tik galimybė susipažinti su vaiku ar jo šeima. Tu atsiduri prieš vaiką, neturintį beveik nieko, tik kiaurą stogą virš galvos ir vos galą su galu suduriančią šeimą, kuri įprastai būna net ne pilnos sudėties.

Tai situacija, kuri verčia susimąstyti apie begalinę nelygybę tarp miesto ir provincijos gyventojų. Tai – sukrečianti patirtis“, – įspūdžius po darbo su „Vaikų svajonių“ projektu liejo A. Palšytė.

Sportininkė pripažino, kad dažnai net nesusimąstome, kad tokios šeimos – visai šalia mūsų, o grįžus namo po susitikimų jai plyšo širdis. Tada norisi įgyvendinti dar daugiau vaikų svajonių.

„Galbūt iš vieno ar kito vaiko, gavusio naujus sportbačius, ateityje išaugs dar vienas Jonas Valančiūnas ar Arvydas Sabonis, galbūt plaukimo baseino abonementas paskatins užaugti dar daugiau auksinių žuvelių, o gal dailus ir naujas sporto kostiumas prisidės prie anksčiau neiškilusių sporto šakų populiarumo mūsų šalyje.

Bet net jeigu ir neužaugtų naujų olimpiečių ar savo sporto šakos dievaičių, vienas žingsnis į teigiamą pusę gali turėti didžiulę įtaką vaiko gyvenime. Ir galvojant apie visą tai tiesiog nekyla klausimų, ar reikėtų prisidėti prie tokių ar panašių projektų“, – sakė 24-erių metų A. Palšytė.

„Apie 50 procentų svajonių pildytojų atvyksta dovaną įteikti asmeniškai. Manau, kad toks ryšys yra labai svarbus ir vaikams, ir patiems svajonių pildytojams, nes emocijų, džiaugsmo, akių blizgesio, gaunant savo svajonę, negali perteikti jokia nuotrauka. Rekomenduočiau dovanas teikti asmeniškai, kad būtų galima pajusti, kaip tą maža širdelė plaka iš džiaugsmo“, – sakė socialinė darbuotoja Birutė Paramonova.

Ji kartu pripažino, kad A. Palšytės vizitas turėjo milžinišką įtaką vaikams ir jų siekiams ateityje.

„Žinomos sportininkės vizitas vyko pirmą kartą ir tai buvo labai maloni staigmena vaikui, kuris po susitikimo ir pokalbio su A. Palšyte žadėjo siekti sporto viršūnių. O ypač turėjo ką papasakoti ir pasigirti draugams. Vaikas įgavo daugiai pasitikėjimo savimi ir noro pasiekti gerų rezultatų“, – džiaugėsi B. Paramonova.

Tuo tarpu krepšininkė K. Vengrytė nudžiugino dvylikametį vilnietį Danielių.

„Per kūno kultūros pamokas draugai avi gražius sportinius batelius. Tokių norėčiau ir aš“, – svajonę rašė Danielius.

Krepšininkė aplankė vaiko šeimą ir šį norą pavertė realybe. Nuskriausti neliko mažieji jo broliukai – septynmetis Edvinas ir penkerių Deividas. Jie gavo „Adidas“ marškinėlius, sportinius krepšius ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atributikos.

„Vaikų svajonių“ projekte dalyvauja vaikai iš sunkiai besiverčiančių šeimų, augančių sudėtingomis socialinėmis sąlygomis ar daugiavaikėse šeimose, kurioms tikrai be galo sudėtinga parūpinti vaikams kalėdinės dovanas. Vaikai svajoja apie gražią šiltą aprangą, madingą sportinę avalynę, patalynę, mažieji apie naujus žaislus.

Vaikų svajonės išpildomos 100 procentų. Nutinka ir taip, kad lieka vienas vaikas, kurio svajonė būna nepasirinkta, tad ją išpildo pačios socialinės darbuotojos.

Svajonių pildytojai tai įvairaus amžiaus žmonės iš Lietuvos ir užsienyje gyvenantys lietuviai, kurie geranoriškai prisideda prie projekto. Šiais metais 14 vaikų svajones pildys komercinės kompanijos.

„Sportage“ – unikalus projektas Lietuvoje, kuriuo skatinama galimybė bendrauti bei pirkti, parduoti ir dovanoti įvairias sportines prekes. Taip siekiama skatinti visus aktyviai judėti ir mylėti sportą.

„Sportage“ ambasadoriais jau tapo A. Kavaliauskas, A. Palšytė, Virgilijus Alekna, Kšyštofas Lavrinovičius, Rokas Milevičius, Diana Lobačevskė, Rima Valentienė ir kiti šalies sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)