Atsakomas rungtynes šios komandos žais tik gruodžio 1-ą dieną, kadangi šiuo metu „Dragūno“ rankininkai yra išvykę į Šveicariją, kur žais atsakomas Europos rankinio federacijos (EHF) Iššūkio taurės rungtynes.

Daug aiškesnė situacija poroje, kur susitinka Pasvalio SM „Kuranos“ ir „Vilniaus“ ekipos. Penktadienį vykusiose pirmose tarpusavio rungtynėse Pasvalyje aikštės šeimininkai nesugebėjo pasipriešinti svečiams iš sostinės ir rungtynes pralaimėjo 23:32 (12:17).

Antras susitikimas tarp ekipų sekmadienį įvyks Vilniuje. Martynas Lapinskas sostinės komandai pelnė 6 įvarčius, po 5 kartus pasižymėjo Karolis Antonovičius ir Tomas Smalakys. Pasvalio komandoje rezultatyviausiai žaidė po 6 įvarčius pelnę Arnas Tekutis ir Audrius Dobrodiejus.

Kiek netikėtai didžiąją dalį klausimų savajame ketvirtfinalio mače jau atsakė ir kita sostinės komanda „Šviesa“. Ji jau pirmose rungtynėse namuose susikrovė itin solidžią persvarą prieš Panevėžio „Grifo-Sargūno SG-KKSC“ ekipą ir rungtynes laimėjo 41:17 (20:10).

Rezultatyviausias Vilniaus komandos gretose buvo Valdas Drabavičius su 9 pelnytais įvarčiais, 7 įmetė Tomas Valiulis. Panevėžiečių gretose išsiskyrė Egidijus Narakas, pelnęs 6 įvarčius, 5 tikslius metimus atliko Deivydas Miškinis.

Daugiausiai intrigos ir toliau žada praėjusių metu taurės laimėtojo Kauno „Granito-Kario“ ir lygos čempionės Alytaus „Varsos“ pora. Pirmos rungtynės Kaune sėkmingiau susiklostė legendinio „Granito-Kario“ klubo rankininkams, kurie antroje rungtynių pusėje sugebėjo pakreipti įvykius sau naudinga linkme ir laimėjo rungtynes 30:23 (15:14).

„Granito-Kario“ komandoje nesustabdomas buvo Vaidas Drevinskas, kurio sąskaitoje net 10 įvarčių. 5 pelnė jo komandos draugas Manvydas Lazauskas. Alytaus klube išsiskyrė 5 įvarčius įmetęs komandos senbuvis Gintautas Adamkevičius.

Trys pusfinalio dalyviai paaiškės jau sekmadienį vyksiančiose atsakomose rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją