Šiuo metu arenoje vykdomi kosmetiniai ir valymo darbai. Jie užtruks dar apie savaitę. Taip pat testuojamos komunikacijos: vėdinimo, apšvietimo sistemos, įvairi elektronika, įėjimo kontrolė. Lankytojus per atidarymą pasitiks ką tik sumontuotos ir sutvarkytos moderniausios sporto aikštelės – baigus valymo darbus bus montuojami sporto aikštelių pagrindai.

„Tai pirmasis Lietuvoje tokio tipo centras, kuris atitiks aukščiausius pasaulinius standartus ir atvers galimybę rengti tarptautinius badmintono ir paplūdimio tinklinio turnyrus“, – sako DELFI sporto komplekso vadovė Ieva Šemberienė. 2017-aisiais sporto centre jau suplanuota kelios dešimtys įvairių renginių. DELFI skaitytojams ir žiūrovams bus sudarytos galimybės juos stebėti tiesiogiai per DELFI TV.

Įrengimas – pagal tarptautinius reikalavimus

Jau dabar teniso salėje liejama danga – tai daroma pagal tarptautinius reikalavimus, todėl darbas labai kruopštus ir imlus laikui. Liejama 12 sluoksnių, tad procesas iš viso truks apie du mėnesius. Planuojama, kad įrengimo darbai bus baigti prieš pat atidarymą.

Šildomose paplūdimio tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelėse jau įrengtas grindų šildymas ir išpiltas smėlis – jis yra tokio tūrio ir tokios frakcijos, kad atitiktų tarptautinius reikalavimus. Smėlio aikštelėse liko sumontuoti tik žaidimo stovus. Tai planuojama padaryti per savaitę.

Badmintono aikštelės bus įrenginėjamos nuo gruodžio pradžios ir darbai užtruks apie dvi savaites – jos bus įrengtos prieš pat atidarymą.

„Rūpinamės, kad arena atitiktų tarptautinius federacijų reikalavimus. Badmintonui skirtų erdvių grindys bus iš specialaus parketo, kuris suteiks žaidėjams daugiau komforto, tausos sveikatą ir sąnarius bei leis pasiekti geresnių rezultatų. Įrenginėdami sporto aikštelių dangas konsultavomės su sporto federacijomis, kad jos atitiktų tarptautinius reikalavimus“, – sako naujojo komplekso vadovė.

I. Šemberienė džiaugiasi, kad visi darbai vyksta tiksliai pagal grafiką, todėl arena duris atvers laiku – kaip ir buvo suplanuota pradedant statybas.

Sportuoti kvies visais metų laikais

Bendras DELFI sporto centro plotas sudarys 4500 kvadratinių metrų. Po jo stogu bus įrengta 8 badmintono aikštelės, 4 paplūdimio tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės, 2 teniso kortai. Didesnėje nei 400 kv. metrų ploto universalioje treniruočių erdvėje įsikurs „Get Fit“ sporto akademija. 2017 metais šalia komplekso bus įrengtos papildomos 4 atviros paplūdimio tinklinio aikštelės.
„Šaltuoju periodu žmonės galės sportuoti uždaroje arenoje, o atšilus orams ir pašvietus saulei, kad nereikėtų toli vykti, šalia komplekso sportuojančiųjų patogumui bus įrengtos aikštelės po atviru dangumi“, – pasakojo I. Šemberienė.

Investicijos į DELFI sporto centrą siekia daugiau nei 3 mln. eurų. Į kompleksą investuojantis „Vichy“ vandens parkas skyrė sklypą ir administruos sporto centrą. Per metus į sporto kompleksą tikimasi pritraukti ketvirtį milijono lankytojų: tai ne tik sportininkai iš Lietuvos ir aplinkinių valstybių, bet ir aktyviam laisvalaikiui neabejingi vilniečiai bei visos Lietuvos gyventojai.

Daugiafunkcinio sporto komplekso statybas vykdo bendrovė „Axis Power“ ir nekilnojamojo turto projektų vystymo įmonė „Realco“. Centrą projektavo įmonė „Tiksli forma“.

Pasirašius sutartį visam žiemos sezonui, lauko teniso aikštelės nuomos valanda kainuos nuo 14 iki 25 eurų, badmintono – nuo 8 iki 14 eurų, paplūdimio tinklinio ar paplūdimio teniso – nuo 18 iki 45 eurų.

Visas DELFI sporto centro naujienas pirmieji sužinokite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)