Nepasididžiavo ir į Baltijos kultūrizmo čempionatą kovoti dėl įspūdingų dviejų aukštų taurių atvyko garsus Ispanijos sportininkas Jose Maria Forte Armengou, kuriam, šios varžybos buvo jau 133-ios. Tai – rekordas.

Varžybas taip pat pagerbė dviejų kultūrizmo pasaulio čempionatų organizatorius iš Šiaurės Kipro respublikos Ali Dahlamemeroglu. Kartu su juo atvyko „Miss Figure“ kategorijos dalyvė ir varžybų teisėja.

Varžybose taip pat dalyvavo svečias iš Indijos, šiuo metu gyvenantis ir besimokantis Kaune. Jis antrą kartą dalyvauja Baltijos kultūrizmo čempionate, o šiemet buvo puikios formos ir laimėjo jaunimo iki 23-ejų metų kategorijos varžybas.

Žiūrovus pradžiugino parodomą porinę programą atlikę Šiaulių sporto kodo treneriai, legendinio kultūrizmo čempionato ir Arnoldo Švarcnegerio bendražygio organizuojamų varžybų „Franko Columbu championships“ Sardinijoje (Italijoje) nugalėtojas, Vitalijus Smackis ir prizininkė Diana Vėžauskienė iš Šiaulių „Sporto kodo“ klubo.

Jaunių iki 19-os metų kategorijos varžybas laimėjo pernai metų nugalėtojas Jonas Umbrasas, atstovaujantis Jiezno „Uolos“ sporto klubui.

Naujokų kategorijoje neįveikiamas buvo Marius Timinskas („Sporto kodas“, Šiauliai), o „Miss bikini“ kategorijoje „Uola“ sporto klubo atstovė Evelina Sadauskaitė turėjo nusileisti Tatjanai Komarovai iš Latvijos.

„Miss shape“ titulą laimėjo latvė Margarita Veverica.

Daugkartinis Lietuvos ir Latvijos čempionas „Athletic“ kategorijoje V. Smackis nusileido svečiui iš Lenkijos Dominikui Jasikui, kuris šį kartą pademonstravo pranašesnį kūno parengimą varžyboms.

„Miss Figure“ rungtį laimėjo rusė Tatjana Tomakova, antra liko Alytaus „Šaulės“ sporto klubo auklėtinė Dovilė Vilpišauskienė, o trečia liko Šiaurės Kipro sportininkė Hazel Orac.

Veteranų kultūristų kategoriją laimėjo buvęs pasaulio kultūrizmo čempionas, garsiausias Latvijos kultūristas Jurijus Gutcanas. Antras buvo ispanas J. M. Forte Armengou, o trečią vietą užėmė garliaviškis Pavelas Sinižbajevas.

Kaip ir kasmet Baltijos kultūrizmo čempionate vienoje kategorijoje susikauna ir visi stipriausi Lietuvos kultūristai. Šiais metais geriausiu Lietuvos kultūristu pripažintas Svajūnas Strakšys.

Jis laimėjo kultūrizmo virš 180 cm kategorijos rungtį ir absoliučioje kategorijoje susikovė su kultūrizmo iki 180 cm nugalėtoju ir praėjusių metų absoliučių Baltijos kultūrizmo čempionu Tomu Švernenka.

Šį kartą T. Švernenkai teko nusileisti nepriekaištingą kūno pasirengimą varžyboms turinčiam S. Strakšiui.

Geriausių klubų įskaitoje pirmą vietą iškovojo Kauno sporto klubas „Minotauras“, antra buvo Latvijos komanda, o treti liko Šiaulių „Sporto kodo“ atstovai.

Geriausių trenerių įskaitoje pirmą vietą iškovojo Šarūnas Raižys, aplenkęs V. Smackį ir Vytautą Sadauską.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)