Šiame mieste suburti vieni geriausių Lietuvos jaunuolių iki 18 metų, kurie programai skirto finansavimo dėka net ir besimokydami skirtingose mokyklose du kartus per dieną kartu treniruosis Elektrėnų ledo rūmuose ir po Dariaus Kasparaičio ledo ritulio mokyklos vėliava dalyvaus Latvijos U-18 jaunių čempionate, o dalis jaunuolių kartu su Elektrėnų „Energija“ žais ir Baltarusijos aukščiausios lygos (jaunimo iki 21 metų) čempionate.

„Mūsų iniciatyva atsirado programa, skirta skatinti kvalifikuotą didelio meistriškumo sportininkų rengimą savivaldybėse. Pradžioje dirbome su kitomis žiemos sporto šakomis, dabar plėsimės į kitas sporto šakas. Numatome ir kitais metais skirti pinigų šiai programai“,– sakė KKSD direktorius Edis Urbanavičius.

KKSD šiai programai skyrė 10 tūkstančių eurų, tokiomis pat dalimis prie jos prisidėjo ir Elektrėnų savivaldybė bei AHL, į programą pritraukusi Elektrėnų „Energijos“ klubą.

„Džiaugiamės programa ir esame patenkinti, galėdami plėtoti ledo ritulį. Skyrėme daugiau ledo vaikų ledo ritulio mokyklai, džiugu, kad šios iniciatyvos dėka mieste atsirado patyręs ledo ritulio treneris. Visada stengsimės tokias idėjas palaikyti ir prie jų prisidėti“, – sakė Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis.

Trims šalims suvienijus jėgas, į Elektrėnus atvyko žinomas specialistas iš Baltarusijos, treneris Vladimiras Dejevas, kuris daugelį metų dirbo Gardino „Neman“ ir Lydos HK „Lyda“ (abu – Baltarusija) trenerių štabuose, buvo šių komandų vyriausiasis treneris.

„Treneris jau dabar duoda daug naudos ne tik programoje dalyvaujantiems vaikams, bet ir visai D.Kasparaičio ledo ritulio mokyklai – vaikams, treneriams, tėvams. Mes labai patenkinti programa – vaikai žaidžia aukštame lygyje, tobulėja, turime gerą trenerį, kuris padeda ne tik mums, tačiau ir „Energijos“ vyrų klubui. Be jokios abejonės, taip mes kelsime ledo ritulininkų meistriškumą“,– apie programą kalbėjo DKLRM vadovas Valdas Škadauskas.

Beje, šios programos dėka į Elektrėnus iš Švedijos pavyko parsivilioti perspektyvų vartininką, 17-metį Elviną Karlą, iš Baltarusijos sugrįžo 16-metis gynėjas Mantas Stankius.

Finansavimas šiai programai skirta iki šių metų pabaigos. Kitais metais programa bus pratęsta.

Beje, tokias jaunųjų ledo ritulininkų ugdymo programas gali įgyvendinti ir kiti šalies miestai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)