Pirmosiose tarpusavio rungtynėse šeštadienį Baltarusijos ekipa pergalę iškovojo rezultatu 8:2.

Nors rungtynių pradžioje Kirilas Mežeinikovas (6:19) pirmasis išvedė šeimininkų ekipą į priekį (1:0), tačiau antroji kėlinio dalis „Energijai“ susiklostė puikiai.

Iš pradžių komandos kapitonas Aivaras Bendžius (13:37, rez. perd. Povilas Verenis ir Vytautas Jagelavičius), netrukus Edgaras Protčenka (16:32, rez. perd. P. Verenis), o kėlinio pabaigoje vėl A. Bendžius (18:24, rez. perd. P. Verenis) įmušė tris įvarčius per mažiau nei penkias minutes ir svečiams sukrovė dviejų įvarčių persvarą – 3:1.

Deja, tačiau persvaros ilgai išlaikyti nepavyko - Egoras Sergijevas (31:29) ir K. Mežeinikovas (31:43) įmušė du įvarčius per keturiolika sekundžių bei atstatė lygybę – 3:3.

Nors trečiame kėlinyje „Energija“ rinko baudos minutes, tačiau įvarčių nei vienai ekipai pelnyti nepavyko.

Pratęsimo metu įvarčių taip pat nebuvo pelnyta, todėl komandos mušė baudinius.

Pirmasis Aimo Fiščevo bandymas buvo nesėkmingas, tačiau po jo P. Verenis, A. Bendžius ir vėl P. Verenis mušė sėkmingai. Varžovų komandos žaidėjai taip pat per pirmuosius keturis bandymus įmušė tris įvarčius.

Penktasis A. Bendžiaus ir šeštasis P. Verenio smūgiai buvo nesėkmingi, tačiau tuo pačiu atsakė ir varžovai. Pergalingu tapo E.Protčenkos baudinys, išplėšęs „Energijai“ pergalę.

„Energija“ per keturiolika rungtynių Baltarusijos lygoje yra iškovojusi aštuonias pergales ir patyrusi šešis pralaimėjimus bei su 20 taškų užima septintąją vietą, tuo metu Baltarusijos septyniolikmečių rinktinė per šešiolika susitikimų yra iškovojusi tris pergales ir patyrusi trylika pralaimėjimų bei su 12 taškų užima devintą vietą tarp dvylikos komandų.

Kitas rungtynes Baltarusijos ledo ritulio lygoje „Energija“ žais lapkričio 8 ir 9 dienomis Minske su „Dinamo“ jaunimo komanda. Lietuvos čempionate Elektrėnų ekipos lapkričio 3-ią dieną laukia Vilniaus „Geležinio vilko“ komandos iššūkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją