LTOK yra antrasis nacionalinis olimpinis komitetas pasaulyje, sutaręs dėl stovyklų prieš olimpines žaidynes su vienu iš Japonijos regionų. Pirmasis šiais metais tai padarė Didžiosios Britanijos olimpinis komitetas. Susitarimu LTOK taip pat įsipareigojo dalyvauti Hiratsukos kultūrinių mainų programose.

Susitarimą pasirašė LTOK komiteto valdomo Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas, susitikime dalyvavo ir Lietuvos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas.

„Iš visos širdies linkiu Lietuvos olimpinei rinktinei kuo didžiausios sėkmės Tokijo olimpinėse žaidynėse. Labai tikiuosi, kad partnerystė tarp Lietuvos ir Hiratsukos tęsis ne vienerius metus“, - laiške LTOK prezidentei Dainai Gudzinevičiūtei rašė Hiratsukos miesto meras Katuhiro Ochiai.

Į susitarimo pasirašymo renginį susirinkusiems Hiratsukos miesto vadovams ir Japonijos sporto organizacijų atstovams LTOK prezidentė atsiuntė video sveikinimą.

„Lietuvos žmonės visada žavėjosi Japonijos kultūra, mūsų šalis taip pat sieja ekonominiai ryšiai, tačiau šiandien atverčiame dar vieną įdomų puslapį ir žengiame labai svarbų žingsnį – pradedame strateginį bendradarbiavimą sporto srityje“, - sakė LTOK prezidentė.

Bendradarbiavimui ruošiantis žaidynėms Hiratsukos miestas buvo pasirinktas dėl gerų sąlygų treniruotėms ir patogaus susisiekimo su sostine. Čia rengtis Tokijo žaidynėms galės krepšininkai, plaukikai ir dvikovinių sporto šakų atstovai. Hiratsukoje yra geras sporto medicinos centras, iš šio miesto į Tokiją elektriniu traukiniu galima nuvykti per valandą.

LTOK su Hiratsukos miestu iki 2020 m. suderins visas parengiamųjų stovyklų sąlygas bei detales ir 2020 m. kovo pabaigoje pasirašys sutartį. Šiuo metu LTOK atstovai domisi stovyklavimo galimybėmis kituose miestuose likusių sporto šakų atstovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)