Lietuvos vyrų irklavimo olimpinei komandai, Rio žaidynėse iškovojusiai sidabro medalius, skirta 159 280 eurų premija. Irkluotojams Sauliui Ritteriui ir Mindaugui Griškonui atiteks po 57 920 eurų, o likusi suma teks jų treneriams ir komandos nariams. Treneris Mykolas Masilionis gaus 17 376 eurus, treneris Robertas Tamulevičius – 11 584 eurus. 11 480 eurų premija skirta kineziterapeutui Aleksandrui Trofimovui, 3 000 eurų – gydytojui Kęstučiui Linkui.

Moterų irklavimo olimpinė komandai, Rio olimpiadoje laimėjusiai trečią vietą, skirta 119 460 eurų. Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė gaus po 43 440 eurų, treneris M. Masilionis – 3 258 eurus, treneris Kęstutis Keblys – 18 462 eurus, kineziterapeutas A. Trofimovas – 9 460 eurų, o gydytojas K. Linkus – 1 400 eurų.

Bronzos medalius iškovojusiai vyrų baidarių irklavimo komandai taip pat skirta 119 460 eurų. Iš šios sumos po 43 440 eurų atiteks baidarininkams Aurimui Lankui ir Edvinui Ramanauskui, 21 720 eurų – treneriui Romualdui Petrukanecui, 10 860 eurų – kineziterapeutui Jurijui Vaščenkovui.

Penktoji baidarininkų Ričardo Nekriošiaus ir Andrejaus Olijniko vieta Rio olimpinėse žaidynėse įvertinta 47 795 eurų premija. Sportininkams atiteks po 17 380 eurų, jų treneriui Sergejui Sorokinui – 8 690 eurų, kineziterapeutui J. Vaščenkovui – 4 345 eurai.

Lietuvos golbolo rinktinės auksas Rio parolimpinėse žaidynėse įvertintas 208 560 eurų premija. Kiekvienam sportininkui ir treneriui teksiančią pinigų sumą nustatė patys rinktinės nariai.

Po 34 tūkstančius eurų atiteks žaidėjams Genrikui Pavliukanecui, Mantui Brazauskiui ir Justui Pažarauskui, 31 tūkst. eurų – treneriui Karoliui Levickiui. 25 tūkst. eurų skirta žaidėjui Mantui Panovui, o po 22 tūkst. eurų – Mindaugui Suchovejui ir Nerijui Montvydui. 3280 eurų premija įvertintas trenerės asistentės Adelės Markevičiūtės ir gydytojos Dalios Slaninaitės indėlis.

Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorius Edis Urbanavičius sako pritariantis principui, kad komandinėms sporto šakoms skirtos premijos būtų padalinamos apdovanojimus iškovojusių komandų ar tų sporto šakų federacijų sprendimu.

„Reikalavimas komandinėse šakose skirstyti premijas atsižvelgiant į tai, koks vieno ar kito žaidėjo indėlis į pergalę, yra įtvirtintas Vyriausybės nutarime. Toks paskirstymas jau yra komandos ar federacijos reikalas. Golbolo rinktinė premijas šiemet diferencijavo pagal žaidėjų indėlį. O, sakykime, krepšinio federacija po Rio olimpinių žaidynių nutarė premijas lygiomis dalimis išdalinti visiems žaidėjams, treneriams, gydytojams ir kitam rinktinės personalui“, – sako E. Urbanavičius.

Dar 91 254 eurai skirti parolimpiadoje auksą ir sidabrą iškovojusiam Mindaugui Biliui ir jo talkininkams. 52 140 eurų atiteks pačiam sportininkui, 26 070 eurų – treneriui Rimvydui Plungei, o 13 035 eurai – kineziterapeutui Remigijui Milevičiui.

„Sėkmingai olimpinėse žaidynėse pasirodžiusių sportininkų ir jų trenerių premijų dydžiai aiškiai apibrėžti dar 2000 metais priimtame Vyriausybės nutarime. Tačiau jame nėra nieko kalbama apie, pavyzdžiui, sportininkų gydytojus ar kineziterapeutus. Manau, kad jų indėlis į pergales taip pat labai svarbus, todėl šiais metais buvo priimtas sprendimas atskira eilute premijuoti ir juos“, – aiškina E. Urbanavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)