Sutriuškinta „Utena“

Vilniaus HC „Vilnius“ žaidėjai, atrodo, į aikštelę išėjo lengvam pasivaikščiojimui. Utenos HC „Utena“ rankininkus vilniečiai įveikė įspūdingu 27 įvarčių skirtumu – 41:14 (22:7).

Lygos autsaidere tapusią „Utenos“ ekipą bandė gelbėti 5 įvarčius įmetęs Edvinas Janulis, 3 pelnė Šarūnas Bikus.

Vilniečių gretose ryškaus lyderio nebuvo – po 6 įvarčius įmetė Martynas Lapinskas ir Andrius Kliorė, 5 – Domantas Čuplinskas, po 4 pridėjo Tadas Padolskis, Paulius Verbickas, Karolis Antonovičius, Martynas Žala ir Mindaugas Agurkis.

Edvinas Janulis (HC „Utena“): „Pritrūko susižaidimo komandai, kartais nepagalvodavome dėl greitų atakų, o kartais kamuolys tiesiog išslysdavo iš rankų. Tikiuosi, kitą kartą bus geriau“.

Rimtautas Giedrys (HC „Vilnius“): „Matote, kad varžybos susiklostė teigiamu rezultatu mūsų komandai. Smagu pačiam, kad debiutavau HC „Vilnius“ komandoje. Pati komanda buvo nusiteikusi gerai, o varžovai mums neprilygo“.

Banguotas „Dragūno“ žaidimas

Klaipėdoje vykusioje „Dragūno“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“ dvikovoje netrūko emocijų. Banguotai žaidusi uostamiesčio ekipa pirmajame kėlinyje į priekį buvo paleidusi sostinės rankininkus, bet vėliau persvėrė rezultatą savo naudai ir laimėjo 5 įvarčių skirtumu – 34:29 (18:16).

„Dragūnui“ 9 įvarčius uždirbo ukrainietis Igor Kopyshynskyi, 8 įmetė Lukas Jurys, 5 – Gintaras Cibulskis.

Vilniečių gretose 8 kartus pasižymėjo Valdas Drabavičius, 7 – Artūras Švilpa, 6 įvarčius pelnė Dovydas Kuodys.

Antanas Taraskevičius (VHC „Šviesa“ vyr. treneris“): „Pralaimėjome, tačiau savo komandoje mačiau daug pozityvo. Žaidėme greitą puolimą, buvo tolimi metimai. Vis dėlto Klaipėda laimėjo dėl dviejų dalykų - jie ženkliai buvo pranašesni kontratakose ir labai stipriai sužaidė linijos žaidėjas Cibulskis. Apskritai vyko lygi kova, o dėl šių dviejų priežasčių klaipėdiečiai laimėjo. Mums pritrūko gynybos, šaltakraujiškumo, puolime padarėme per daug techninių klaidų, ypač perduodant linijos puolėjui. Žaidėme be dviejų pagrindinių linijos puolėjų, kurie yra traumuoti“.

Gintaras Cibulskis („Dragūnas“): „Rungtynės buvo geros, emocingos. Tokios varžybos puošia Lietuvos rankinį. Mano uždavinys yra stipriai pasirodyti ir tikrai stengiausi iš visos širdies. Daug dirbome su komanda visą savaitę, akcentavome linijos žaidimą ir gana gerai viskas pavyko. Kokie geri sprendimai buvo padaryti? Geras sprendimas buvo mane išleisti žaisti į aikštelę. Jei rimčiau, suveikė gynybos pakeitimas. Pradžioje besigindami su „Šviesa“ nesusitvarkėme, o vėliau, pakeitus taktiką, iškart matėsi rezultatas“.

Čempionams nebuvo lengva

Panevėžyje čempionę Alytaus „Varsos-Stronglaso“ ekipą egzaminavę vietos HC „Grifas-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC“ rankininkai privertė pasistengti. Alytiškiai rungtynes pradėjo spurtu – 5:0, bet visą likusį rungtynių laiką panevėžiečiai juos vijosi.

Anksčiau kalbėję, kad vis pritrūksta jėgų, šįkart panevėžiečiai priešinosi iki pat mačo pabaigos ir teigia, kad rezultatas 20:27 (10:16) yra juos tenkinantis.

Mindaugas Vėta („Grifas-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC“ treneris): „Apie šios dienos varžybas galiu pasakyti tik tiek, kad prieš Lietuvos čempionus pralošti tik 7 įvarčiais yra tenkinantis rezultatas. Sveikinu Alytų. Kalbant apie mūsiškius, trūko kelių pagrindinių žaidėjų, keli vaikinai sirguliavo“.

Egidijus Petkevičius („Varsa-Stronglasas“ treneris): „Nepaisant rezultato, nepasakyčiau, kad rungtynės buvo lengvos. Nesumesti keli septynų metrų baudiniai, tai tikrai per daug. Į aikštelę žaisti leidome visus žaidėjus. Nuomonė dvejopa, esu ir patenkintas, ir nepatenkintas. Patenkintas, nes šiandien žaidė beveik visi žaidėjai, bet netenkina tai, kad neįmetėme tuomet, kai buvo šimtaprocentinės progos“.

Kaune krito „Dubysa-Gubernija“

Kauno „Granitas-Karys“ nutraukė Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ pergalių seriją. Žaisdami namuose kauniečiai Šiaulių ekipą įveikė 5 įvarčių skirtumu – 33:28 (18:15).

Kauniečių gretose rezultatyvumu pasižymėjo Vaidas Drevinskas, įmetęs 9 įvarčius, 6 pridėjo Manvydas Lazauskas, 5 – Modestas Štarolis.

„SM Dubysos-Gubernijos“ komandą į priekį vedė Arūnas Tribė, įmetęs net 10 įvarčių, jam padėjo po 5 įvarčius pelnę Egidijus Dambrauskas ir Paulius Morkūnas.

Arūnas Balčiūnas („SM Dubysa-Gubernija“ treneris): „Nesvarbu, su kuria komanda susitinkame, esame nusiteikę kautis ir tikimės pergalės. Šiandien pirmąjį kėlinį žaidimas dar vyko, bet nesulaukėme kairiarankių pagalbos, nesusitvarkėme gynyboje, vartai mažai padėjo, buvo ir kitokių dalykų. Buvo iškritę iš rikiuotės keli žaidėjai, vienas savaitei buvo išvykęs, keli serga gripu, tad tas žaidėjų trūkumas pasijuto“.

Manvydas Lazauskas („Granitas-Karys“): „Manyčiau, kad šiandien ne itin gerai gynėmės. Prieš rungtynes analizavome varžovų žaidimą, akcentavome gynybą, bet aikštelėje gintis taip, kaip suplanuota, nesisekė. Puolime sekėsi gerai, išprovokavome daug 7 metrų metimų.“

***

Dabar čempionato lyderiu tapo Kauno „Granitas-Karys“, savo sąskaitoje turintis 8 taškus, o antrą-ketvirtą vietomis dalijasi čempionai Alytaus „Varsa-Stronglasas“ (6 tšk.), Klaipėdos „Dragūno“ (6 tšk.) ir Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ (6 tšk.) rankininkai. Tiesa, šios trys komandos yra sužaidusios rungtynėmis mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)