Po aštuonerių rungtynių penkias pergales ir tris pralaimėjimus patyrusi „Energija“ su 12 taškų tarp dvylikos komandų užima aštuntą vietą, tačiau yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis mažiau nei 10 kitų komandų.

Artėjančios rungtynės bus rimtas iššūkis „Energijai“. Elektrėniečiai pirmą kartą susikaus su klubu iš Armėnijos - Jerevano „Ararat“. Tiesa, didžioji dalis klube rungtyniaujančių ledo ritulininkų yra iš Rusijos, taip pat yra vienas baltarusis ir vienas ukrainietis.

„Ararat“ ekipa debiutuoja Baltarusijos aukščiausioje lygoje. Praėjusį sezoną ši ekipa žaidė Baltarusijos 18-mečių lygoje, kurioje per 40 rungtynių iškovojo 19-a pergalių, patyrė 21-ą pralaimėjimą ir su 59 taškais užėmė šeštą vietą.

2016-2017 metų sezone „Ararat“ ledo ritulininkai Baltarusijos aukščiausioje lygoje spėjo sužaisti dešimt rungtynių, kuriose pergalę šventė aštuonis kartus. Su 22 taškais „Ararat“ ledo ritulininkai tarp dvylikos komandų žengia ketvirtoje pozicijoje.

„Ararat“ ekipa per dešimt rungtynių nusileido tik Baltarusijos 18-mečių komandai (2:3) Gardino ir „Neman“ (4:5) ledo ritulininkams.

Pagrindiniai „Ararat“ vedliai į pergalę yra trys ledo ritulininkai. Tai 11 įvarčių ir 18 rezultatyvių perdavimų atlikęs 21-erių metų Vladislavas Lomakinas, jo brolis Jurijus Lomakinas (8 įvarčiai ir 20 rezultatyvių perdavimų) ir 9 įvarčius įmušęs ir 8 kartus rezultatyviai komandos draugams asistavęs Robertas Korčocha.

Broliai Lomakinai kol kas yra rezultatyviausi Baltarusijos aukščiausiosios lygos žaidėjai.

Iškarto po jų žengia du „Energijos“ puolimo lyderiai. Ketvirtoje vietoje įsitaisęs puikiai rezultatyvius perdavimus atliekantis Ilja Četvertakas (2 įv. ir 18 rez. perdav.), o trečioje Povilas Verenis (13 įv. ir 6 rez. perdav.).

Šiems puolėjams puikiai padeda ir „Energijos“ kapitonas Aivaras Bendžius, kuris per aštuonerias rungtynes įmušė 7 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Jis su 13 taškų lygoje šiuo metu dalinasi 8-12 vietas tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų.

Šeštadienį Oršoje (Baltarusija) vykstančios rungtynės tarp „Energijos“ ir „Ararat“ komandų prasidės 17.00 val., o sekmadienio tarpusavio dvikova startuos 13.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)