J. Jefimovos sąskaitoje šį kartą vėl atsidūrė penki medaliai, tačiau ant aukščiausios prizininkų pakylos šį kartą rusei teko praleisti Jamaikos ir Japonijos atstoves bei Kinijos rinktinę.

Vienintelę bronzą rusė iškovojo 100 m plaukimo krūtine asmeninėse varžybose, atstumą įveikusi per 1 min. 04,49 sek. Auksą laimėjo A. Atkinson (1 min. 04,42 sek.), sidabrą – amerikietė Katie Meili (1 min. 04,00 sek.).

A. Atkinson dominavo ir 50 m asmeninėse varžybose, kur iškovojo auksą distanciją įveikdama per 29,15 sek. Sidabrą laimėjusi J. Jefimova atstumą įveikė per 29,66 sek.

Tuo metu 200 metrų krūtine distancijoje pirma atplaukė japonė Ria Kaneto (2 min. 15,91 sek.). Sidabrą laimėjusi J. Jefimova atstumą įveikė per 2 min. 19,46 sek. A. Atkinson šiose varžybose pateko į finalą, bet jame nestartavo.

Alia Atkinson

Taip pat J. Jefimova kartu su Stanislavu Donecu, Natalija Lobcova ir Vladimiru Morozovu iškovojo du sidabro medalius mišrios estafetės varžybose (4x50 metrų laisvuoju ir kombinuotu stiliumi), kurioje į priekį rusai praleido tik šeimininkų kinų plaukikus.

Etape JAE iškovojo bronzą

Antradienį kitame pasaulio taurės etape Jungtiniuose Arabų Emyratuose J. Jefimova 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje užėmė trečią vietą. Rusę aplankė olimpinė čempionė K. Meili (1.03,32) ir A. Atkinson (1.03,32). J. Jefimova nuotolį įveikė per 1 min. 03,43 sek.

Pasaulio taurė, kurioje nedalyvauja nei olimpinė čempionė Lilly King, nei šiuo metu poilsiaujanti 19-metė Rūta Meilutytė, vyksta devyniais etapais. Bendras jų prizinis fondas sudaro 2 mln. JAV dolerių.

Už aukso medalį šių varžybų asmeninėse rungtyse yra skiriama 12 reitingo taškų ir 1500 JAV dolerių, už sidabrą – 9 taškai ir 1 tūkst. JAV dolerių, o už bronzą – 6 taškai ir 500 JAV dolerių.

Varžybos vyksta trumpajame (25 metrų) baseine, o po kiekvieno etapo po tris geriausius vyrus ir moteris savo kraitį dar pasipildo atitinkamai 24, 18 ir 12 taškų.

Už pasaulio rekordo įvykdymą skiriama dar 20 papildomų taškų. Po visų devynių etapų rezultatai susumuojami ir nugalėtojais tampa daugiausiai taškų surinkę plaukikai. Už pirmąją vietą skiriami 100 tūkst., už antrąją – 50 tūkst., trečiąją – 30 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)