„Boksas yra liūdniausias dalykas kokiame man teko dalyvauti, visiškas mėšlas. Aš esu geriausias, tačiau aš tuo pačiu jau pabaigiau savo karjerą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė T. Fury, savo pareiškimą sustiprinęs ir necenzūriniu posakiu – visus pasiųsdamas „ant trijų raidžių“.

Tokią T. Fury reakciją sukėlė ESPN penktadienį išplatinta žinia, kad pasaulio čempionas pagal WBA, IBO, WBO ir IBF versijas pričiuptas vartojęs kokainą. Šios medžiagos pėdsakų aptikta sportininko šlapime – mėginys Lankasterio mieste Anglijoje buvo paimtas rugsėjo 22-ąją.

Spalio 29-ąją Mančesteryje turėjo įvykti revanšinė dvikova tarp brito ir jo 2015-aisiais nukarūnuoto ilgamečio čempiono Vladimiro Kličko, tačiau T. Fury stovykla dėl „medicininių aplinkybių“ dvikovą neseniai nukėlė planuotą akistatą neribotam laikui.

„Medicinos specialistai paskelbė, kad Tysonas šiuo metu negali kovoti. Buvo ištirta sportininko būklė ir paaiškėjo, kad jam reikia gydymo prieš sugrįžtant į ringą“, – rugsėjo 23-ąją teigė sportininkui atstovaujanti agentūra „Hennessy Sports“.

Visgi panašu, kad sportininko atstovai iš anksto žinojo apie T. Fury teigiamą dopingo testą, o yla galų gale išlindo išmaišo. Oficiali dvikovos nukėlimo priežastis buvo įvardijama sportininko čiurnos trauma. Informuojama, kad T. Fury jau kurį laiką turi rimtų psichologinių problemų ir netgi bėdų su alkoholiu. Ar sportininkas neteks savo iškovotų titulų, kol kas nėra aišku.

BBC kalbintas britų sporto apžvalgininkas Steve‘as Bunce‘as tokį sportininko elgesį pavadinimo kvailu.

„T. Fury turbūt jaučiasi nemylimas, prislėgtas, tačiau faktas, kad tokie jo pasisakymai yra kvaili. Galbūt po kelių metų jis sugalvos grįžti į sportą, tačiau aš neturiu jokio supratimo, kokio lygio sportininku jis bus tuo metu“, – konstatavo S. Bunce‘as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)