„Per metus Lietuvoje 1,5 tūkstančio moterų išgirsta diagnozę – krūties vėžys. Kuo ankščiau ši liga aptinkama, tuo lengviau ją išgydyti. Tradiciniu „Pink Run su BENU“ renginiu norime visas moteris paskatinti bent kartą per metus užsukti pas gydytoją ir pasitikrinti. Taip pat renkame paramą, kuri skiriama krūties vėžiu sergančių moterų reabilitacijai“, – pasakojo renginį organizuojančio „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

Dalyviai suaukojo apie 3000 eurų paramos. Ji bus skiriama su krūties vėžiu kovojančių moterų reabilitacijai sanatorijoje.

Į trečiąjį renginį susirinko virš tūkstančio dalyvių iš Kauno, Vilniaus, Alytaus, Anykščių, Biržų, Jonavos, Elektrėnų ir kitų Lietuvos miestų. 700 iš jų įveikė 5 kilometrų, o likę 10 kilometrų trasą. Visi dalyviai kartu su numeriu gavo ir rožinį kaspiną, ant kurio galėjo užrašyti linkėjimą su šia liga kovojančioms moterims. Po finišo šie kaspinai buvo rišami ant specialaus stendo, kuris keliaus per Lietuvos onkologines ligonines.

Pirmasis šią distanciją įveikė olimpietis, „Kauno maratono klubo“ narys Remigijus Kančys bėgęs su marškiniais, varlyte ir kelnėmis.

„Tokiai progai reikia ir bėgti atitinkamai pasipuošus. Nors buvo ganėtinai karšta, tad švarko nebesivilkau. Smagu ir vėl būti pirmam ir tikiuosi, kad pavyks atkreipti mylimų moterų dėmesį ir paraginti jas atidžiau rūpintis savo sveikata. Tiesa, niekur daugiau neapima toks jausmas kaip čia, trasoje matant tokią daugybę rožine spalva pasipuošusių dalyvių“, – po bėgimo pasakojo R. Kančys.

Tą pačią trasą įveikė ir per 40 krūties vėžiu sergančių moterų iš „Eivena“ ir „Alma“ draugijų. Šios moterys renginyje dalyvauja nuo pat pirmo renginio ir padeda išdalinti surinktą paramą moterims, kurioms to labiausiai reikia.

„Alma“ draugijos vadovė Regina Malžinskienė pasakojo, kad šio renginio metu sutiko ir ne vieną su liga kovojančią moterį.

„Išdalinau visas vizitines korteles. Prie manęs priėjo ne viena su krūties liga kovojanti moteris ar jos artimieji ir klausė patarimų, kur būtų galima rasti pagalbos ar kaip prisijungti prie draugijos. Tai nepaprasta. Smagu matyti ir tiek daug susirinkusių dalyvių“, – sakė apie 20 metų su liga kovojanti moteris.

Paskutiniu renginio akcentu tapo kūrybiškiausių moterų ir vyrų rinkimai. Pašokę, pasisukioję dalyviai buvo renkami žiūrovų.

Rezultatai:

10KM nugalėtojai

Moterys:

1. Žūsinaitė Vaida – 34:05,6
2. Ieva Želvytė – 40:12,5
3. Ugnė Gineikaitė – 42:17,7

Vyrai:

1. Valdas Dopolskas – 31:26,8
2. Lazdauskas Karolis – 33:24,1
3. Bizimavičius Tomas – 34:00,4

5KM nugalėtojai

Moterys:

1. Kančytė Loreta – 17:37,0
2. Sakalytė Eglė – 18:53,0
3. Nedzveckaitė Renata – 21:46,1

Vyrai:

1. Kančys Remigijus – 15:06,3
2. Lazdauskas Karolis – 15:55,5
3. Mockus Šarūnas – 16:22,2

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)