Nugalėtojų komandoje 10 taiklių metimų atliko Laura Masiulevičiūtė, jai sėkmingai talkino kitos jaunimo grupės atstovės Karolina Sparnauskaitė (5 įvarčiai), Ugnė Slavėnaitė, Gabija Kleizaitė ir Emilė Aglinskaitė (po 4), Laima Bernatavičiūtė (2), Kamilė Bušaitė ir Greta Rinkevičiūtė (po 1).

Kauniečių gretose pasižymėjo Klaudija Šidlauskytė (7), Inesa Verbovik ir Dovilė Ilčiukaitė (po 6), Greta Burkaitė ir Audinga Kniubaitė (po 3), Laura Žukovaitė, Simona Jaškūnaitė ir Viltė Lubytė (po 1).

Šiose rungtynėse komandos išsiverždavo į priekį pakaitomis. Rungtynių pradžioje užtikrintai pirmavo žalgirietės (7:3), bet po kelių minučių jau lygu (8:8), o kėlinio finiše geriau atrodė HC „Garliava SM-Cascada“ (12:9, 13:11).

Antra susitikimo dalis vėl prasidėjo sėkmingomis „ACME-Žalgiris“ atakomis ir jos pirmavo (15:13, 20:17, 22:21), bet tuoj pat išsikvėpė ir pranašumą susigrąžino HC „Garliava“ (24:23).

Šiuo metu taiklią ranką pademonstravo L. Masiulevičiūtė, pelniusi penkis įvarčius iš eilės. Į jos taiklius smūgius varžovės atsakė tik keturiomis rezultatyviomis atakomis, bet HC „Garliava SM-Cascada“ ekipai pakako sukaupto įvarčių rezervo pergalei pasiekti ir nugalėti 31:28.

Po pirmo turo keturi klubai Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“, Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“, Vilniaus „Alandeko-Vichy“, „Garliava SM-Cascada“, surinko po du taškus.

Kitos turo kovos vyks tik antroje spalio pusėje po Lietuvos moterų rankinio rinktinės stovyklos, kurią pasaulio čempionato atrankos grupės kovoms ruošia Danijos treneris Bo Miltonas Andersenas.

Į rinktinę pakviestos šios rankininkės: Renata Jatulevičė, Evelina Stukaitė, Greta Rinkevičiūtė, Audinga Kniubaitė, Marija Gedroit, Diana Šatkauskaitė, Rasa Mikalonytė, Inesa Verbovik, Roberta Ivanauskaitė, Emilė Aglinskaitė, Živilė Jurgutytė, Dovilė Ilčiukaitė, Simona Jaškūnaitė, Greta Sadauskaitė, Auksė Sviderskienė, Sonata Vijūnaitė, Rita Repečkaitė ir Daiva Aleksandravičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)