Vyrų komandų varžybose nugalėtoja tapo Lietuva I. Lietuvos I komandai atstovavo Lietuvos vyrų rinktinės nariai Alfredas Udra, Arnoldas Domeika ir Kęstutis Žeimys.

Lietuviai nesunkiai rezultatu 3:1 įveikė latvių ir estų komandas, taip pat laimėjo 3:0 prieš Lietuvos II komandą, kuriai atstovavo Lietuvos jaunių rinktinė (Rimas Lesivas, Klaudijus Čepaitis ir Benediktas Vaitkevičius).

Antą vietą iškovojo estai, nugalėję Lietuvos II komandą rezultatu 3:0. Trečią vietą užėmė Lietuvos II komanda, įveikusi latvius rezultatu 3:0.

Moterų komandų varžybų nugalėtojomis tapo estės. Jos iškovojo pergales prieš Lietuvos I ir Lietuvos II ekipas rezultatu 3:0. Už Lietuvos I komandą žaidė Lietuvos jaunučių rinktinės narės Kornelija Riliškytė ir Emilija Riliškytė ir jaunė Kornelija Ščiglaitė.

Nepaisant jauno sportininkių amžiaus, Lietuvos I komanda įveikė latvių ir Lietuvos II komandas rezultatu 3:0 ir užėmė antrą vietą.

Trečią vietą užėmė latvės, įveikusi Lietuvos II komandą (Erika Satkevičiūtė, Vanesa Ražinskytė ir Ieva Šimkutė) rezultatu 3:1.

Vyrų asmeninėse varžybose Baltijos šalių čempionu tapo Lietuvos rinktinės atstovas A. Udra. Pogrupyje A. Udra nepatyrė nei vieno pralaimėjimo. Pusfinalyje A. Udra rezultatu 4:0 nugalėjo latvį Arturą Reinholdą, o finale tokiu pačiu rezultatu 4:0 įveikė ir Estijos rinktinės atstovą Vallotą Vainulą.

Estas V. Vainula 4:1 laimėjo prieš latvį Janį Cirulį, sunkioje kovoje iškovojo pergalę 4:3 prieš lietuvį A. Domeiką ir pasipuošė sidabro medaliu. Trečią vietą pasidalino lietuvis A. Domeika ir latvis A. Reinholdas.

Moterų finali etape žaidė trys lietuvės.

Vanesa Ražinskytė po sunkios kovos pralaimėjo estei Airi Avameri, rezultatu 3:4. Kornelija Ščiglaitė rezultatu 0:4 pralaimėjo estei Katlin Laat, kuriai pusfinalyje pralaimėjo ir Emilija Riliškytė, prieš tai įveikusi latvę Intą Zdanovską rezultatu 4:2.

Moterų asmeninių varžybų Baltijos šalių čempionate aukso medalį iškovojo estė A. Avameri, sidabras atiteko estei K. Laat, o bronzos medaliais pasidalino E. Riliškytė su Anita Lissovenko.

Prasidėjo Europos stalo teniso komandų čempionato atrankos varžybos

Jose dalyvauja tiek Lietuvos moterų, tiek vyrų rinktinės. Lietuvos rinktinės varžosi dėl galimybės kovoti Europos stalo teniso komandų čempionato „Championships“ divizione.

Tiek vyrų, tiek moterų rinktinės turės susirungti su grupės varžovais po du kartus išvykoje ir namuose.

Antradienį Lietuvos moterų rinktinė išvykoje pirmoje kovoje susitinka su Čekijos rinktine, kuri yra Europos TOP-8 komanda. Lietuvos sportininkių Rūtos Paškauskienės, Eglės Stuckytės ir Kornelijos Riliškytės, laukia įnirtinga kova. Kita grupės varžovė, su kuria susitiks namuose lapkričio 22-ą dieną bus Serbijos rinktinė. Gruodžio 13-ą dieną mūsiškės namuose žais su Čekijos rinktine.

Lietuvos vyrų rinktinė antradienį išvykoje žais su Portugalijos rinktine, kuri prieš kelerius metus buvo tapusi Europos čempione. Dėl pergalės kovos A. Udra, T. Mikutis ir A. Domeika (rinktinės treneris Raimundas Jackevičius). Lapkričio 22-ą dieną Lietuvos vyrų rinktinė susitiks su Ukraina, o gruodžio 13 dieną namuose žais su Portugalija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją