Jubiliejinėje 5 regatoje susirinko virš 70 dalyvių iš visos Lietuvos. Oro sąlygos nelepino pirma diena pasitiko šaltu oru ir gūsingu vėju. Vėliau vėjas buvo silpnas ir permainingas.

Pirmą dieną geriausiai Rs feva jachtų klasėje sekėsi Jurgiui Jurgelioniui r Arijui Dambrauskui (NBA/Poseidonas-ESSC ). Jie užtikrintai laimėjo du plaukimus ir vieną kartą finišavo treti ir keliais taškais atsiliko praėjusių metų Lietuvos čempionių seserų Gabrielės ir Daumantė Petraitytės (NBA/Poseidonas-ESSC).

Nesėkmingai pirmas plaukimas susiklostė Trakų buriuotojų klubo atstovams Mantui Petrauskui ir Kajui Oškučiui, kurie neteisingai apiplaukė distanciją, buvo diskvalifikuoti ir turėjo tenkintis penkta vieta.

Katamaranų F-18 grupėje visus plaukimus laimėjo Antano Gerasimavičiaus ir Dominyko Žižio duetas (NBA/Poseidonas-ESSC), Open I katamaranų klasėje geriausiai sekėsi F-20 plaukiantiems Pranui Sasnauskui ir Vitalijui Ščetininui.

Antra diena pasitiko silpnais permainingais vėjais į varžybose startavo ir jauniausi buriuotojai plaukiantys „Optimist“ ir „Laser 4,7“ jachtomis.

Po keturių dienos plaukimų „Optimist“ įskaitoje pirmavo Elektrėnietis Nojus Volungevičius, keliais taškais lenkdamas Vilniaus atstovą Augustą Miriną.

„Laser 4,7“ užtikrintai plaukė Augustinas Pajarskas. Permaininga kova vyko Rs feva jachtų klasėje ir po dienos plaukimų pirmoje pozicijoje įsitvirtino seserys Petraitytės su 8 baudos taškais (NBA/Poseidonas-ESSC), o net keturi sportininkai pretendavo į apdovanojimus surinkę vienodi taškų: Jurgis Jurgelionis/Arijus Dambrauskas(NBA/Poseidonas-ESSC), Evelina Jokubauskaitė (Trakų buriuotojų klubas), Tauras Dambrauskas/Lukas Čeika (NBA/Poseidonas-ESSC)- po 11 baudos taškų.

F-18 visus dienos plaukimus laimėjo A. Gerasimavičiaus ir D. Žižio įgula(NBA/Poseidonas-ESSC), antroje pozicijoje liko Nerijus ir Ggažina Butkevičiai (Poseidonas).

„Tornado“ katamaranu plaukiantys Barauskai (Poseidonas) kibo į atlapus F-20, bet perskaičiavus rezultatą jiems iki pergalės plaukimuose pritrūkdavo vos kelių sekundžių, gerai distancijoje sekėsi „Dart 18“ plaukiančiam Jokūbui Leipui (Panevėžio jachtklubas). II open grupėje sėkmingai debiutavo „Prindl-16“ katamaranu plaukiantys Orestas Monekvičius ir Julius Dūdėnas.

Trečią dieną vėjas buvo toks silpnas, kad ilgokai teko atidėti numatytus plaukimus. Laimei prognozė nepasitvirtino ir pūstelėjo šiaurės rytų vėjas iki 4 m/sek.

Paskutiniai du plaukimai nulėmė kas laimės Rs feva čempionų titulą. Geriausiai abu kartus plaukė Luko ir Tauro duetas (NBA/Poseidonas-ESSC). Jie ir tapo Rs feva Lietuvos čempionais. Antri liko Jurgis Jurgelionis ir Arijus Dambrauskas(NBA/Poseidonas-ESSC), o seserims Petraitytėms (NBA/Poseidonas-ESSC), nepavyko apginti titulo ir teko tenkintis tik trečia vieta. Trakų buriuotojų klubo ir Vilniaus jachtklubo atstovai bei OSBC „Žalgirietis“ Rs feva jachtų klasėje šiemet liko be apdovanojimų.

F-18 katamaranai:

1. Antanas Gerasimavičius/Dominykas Žižys - 6 taškai („NBA/Poseidonas-ESSC“);
2. Nerijus Butkevičius/Gražina Butkevičienė - 12 („Poseidonas“);
3. Remiras Šijanas/Evaldas Jonikas - 24 („Poseidonas“).

„Open I“ katamaranų grupė:

1. Pranas Sanauskas/Vitalijus Ščetininas – 10 („Poseidonas“);
2. Jokūbas Leipus – 16 (Panevėžio jachtklubas);
3. Sergejus Gaižauskas/Arkadijus Varanka – 22 („Poseidonas“).

Open II katamaranų grupė:

1. Orestas Monkevičius/Julius Dūdėnas („NBA/Poseidonas-ESSC“).

Kitose jachtų grupės:

„Optimst“ – Nojus Volungevičius („NBA/Poseidonas-ESSC“);
„Optimt A“ – Augustinas Mirinas (Vilniaus jachtklubas);
„Optimst B“ – Jokūbas Mirinas (Vilniaus jachtklubas);
„Optimist“ (merginų įskaita) – Agneta Butkevičiūtė („NBA/Poseidonas-ESSC“);
„Laser 4,7“ – Augustinas Pajarskas (Vilniaus jachtklubas);
„Finn“ – Pranas Svinskas („Poseidonas“);
„Open jachtų – jachta „RICO“kapitonas A. Golubovskis („Vėtrungis-Nida“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją