Rusams lemiamos rungtynės prasidėjo sunkiai – po pirmojo kėlinio švieslentėje degė du nuliai. Visgi antrajame kėlinyje įvarčių sąskaitą atidarė Vladimiras Tarasenka (24 min.), netrukus pranašumą padvigubino Ivanas Teleginas (26 min.), o trečiajame kėlinyje pergalę galutinai įtvirtino Jevgenijaus Malkino įvartis (44 min.).

Rusija iškovojo pergalę 3:0 (0:0, 2:0, 1:0), grupės varžybose surinko 4 taškus ir turnyro lentelėje užėmė 2-ąją vietą.

Taip pat 4 taškus B grupėje iškovojo ir JAV U-23 rinktinė, tačiau rusai amerikiečius pralenkė dėl laimėto tarpusavio mačo. Pirmi finišavo švedai (5 taškai), o be pergalių likę suomiai (0 taškų) užėmė 4-ąją vietą.

Tuo metu A grupės paskutinėse rungtynėse dar vieną smūgį gavo pagrindinė JAV rinktinė. Amerikiečiai 3:4 (1:1, 1:3, 1:0) pralaimėjo ir Čekijos ledo ritulininkams. Du įvarčius čekams įmušė Milanas Michalekas.

JAV ledo ritulininkai per trejas rungtynes taip ir nesugebėjo iškovoti nė vienos pergalės, nesurinko nė vieno taško ir užėmė paskutinę, ketvirtąją vietą. Čekai (3 taškai) liko treti, o į pusfinalį pateko pirmąją vietą užėmę ir visas žaistas rungtynes laimėję kanadiečiai (6 taškai) bei Europos rinktinė (4 taškai).

Taigi, pasaulio taurės pusfinalio etape Kanados rinktinė kausis su Rusija, o Švedijos rinktinė išmėgins jėgas su jungtine Europos rinktine.

Pirmasis pusfinalis vyks šeštadienį, o antrasis – sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)