Iš jo ir visos JAV komandos buvo atimti 2012 metų Londono olimpinių žaidynių sidabro medaliai, iškovoti 4x100 metrų rungtyje. Šiame kvartete bėgęs Ryanas Bailey taip pat nusprendė pretenduoti į bobslėjaus rinktinę.

Pastarasis kaip reikiant nustebino bobslėjaus trenerius, ypač po to, kai praėjusį mėnesį laimėjo parengiamąsias varžybas Niujorke.

Pirmasis atrankos etapas prasidės trečiadienį Kalgaryje, o dėl vietos rinktinėje pasiryžo kovoti 56 sportininkai.

Triskart olimpinių žaidynių dalyvis T. Gay yra antras greičiausias žmogus pasaulyje – amerikietis yra užfiksavęs 9,69 sek. laiką. Geriau pasirodęs yra tik pastarųjų trejų olimpinių žaidynių čempionas ir pasaulio rekordininkas Usainas Boltas (9,58 sek.).

Tiesa, tokiu pačiu greičiu distanciją įveikė ir kitas jamaikietis Yohanas Blake'as.

Rio de Žaneire T. Gay kartu su JAV ketvertu varžėsi komandinėje sprinto rungtyje ir užėmė trečią vietą. Visgi amerikiečiai buvo diskvalifikuoti dėl taisyklių pažeidimo perduodant lazdelę.

JAV sporto istorijoje vienintelės Edwin Moses ir Lauryn Williams medalius yra laimėjusios tiek vasaros, tiek žiemos olimpiadose. Ši lengvaatlečių pora 2014-aisiais Sočyje tapo olimpinėmis vicečempionėmis.

Artimiausia žiemos olimpiada 2018 metais vyks Pjončano mieste Pietų Korėjoje.

Edwin Moses ir Lauryn Williams
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją