Jų nugalėtoju antrus metus iš eilės tapo Eimantas Gudiškis, šiemet atstovaujantis „Lola“ komandai. 24–erių metų dviratininkui iš viso tai jau trečias toks titulas.

Šiemet E. Gudiškis buvo greičiausias trijuose iš šešių surengtų Lietuvos plento taurės etapų, įskaitant ir paskutinį Kačerginėje. Čia 80 km taurės nugalėtojas įveikė per 2 val. 2 min. ir kiek daugiau nei 53 sekundes.

„Kačerginės Nemuno žiedo trasa yra gana nelengva dėl stačių pakilimų trasos rato pabaigoje. A distancijos dalyviams šie kalniukai įtakos padarė lenktynių viduryje, o B distancijoje dalis dviratininkų atsiliko jau pirmuose ratuose“, - pasakoja Lietuvos plento taurės lenktynių organizatorius Deividas Vileniškis.

Per penkis geriausius savo važiavimus šiemet E. Gudiškis iš viso surinko 4965 taškus ir artimiausią varžovą aplenkė 66 taškais.

Antrą vietą bendroje A distancijos įskaitoje, pasibaigus visiems varžybų etapams, užėmė „Top Team–Ultrabike“ komandos narys Lukas Talačka. Įvertinus penkis geriausius jo važiavimus, dviratininko sąskaitoje buvo 4899 taškai.

Trečią poziciją su 4861 tašku per penkis geriausius savo važiavimus iškovojo Saulius Janeliūnas, atstovaujantis „SP Umarai“ komandai.

„Įpusėjus pagrindinės distancijos važiavimą Kačerginėje problemų daugeliui dviratininkų pradėjo kelti pakilęs stiprus vėjas, kuris trasos finišo atkarpoje dalyviams pūtė tiesiai prieš veidus. Vis tik lenktynių antroje pusėje išryškėjęs lyderių trejetukas, kurį sudarė Elijus Čivilis, latvis Evaldas Pavlovas ir E. Gudiškis, sugebėjo išlaikyti tempą, nepaisant apsunkusių sąlygų. E. Gudiškis atitrūko prieš paskutinį distancijos ratą ir finišavo savo artimiausią varžovą aplenkdamas daugiau nei sekunde. Tai leido jam iškovoti šių metų titulą“, – sako D. Vileniškis.

A distancijos komandų įskaitoje šiemet geriausiai pasirodė „Top Team–Ultrabike“ komanda, iš viso surinkusi 17 445 taškus. Antra liko „Focus Vilnius“ komanda (17 346 taškai), trečia – „Chain Gang“ (16 991 taškas).

Perpus trumpesnėje B distancijoje šiemet triumfavo vaikinų iki 16-os metų grupėje važiavęs Aivaras Naujokaitis, atstovaujantis „KKSC DSK Fortūna“ komandai. Per penkis geriausius savo važiavimus jis surinko 4930 taškų.

Antrą vietą B distancijoje iškovojo jo bendraamžis, „Mybike-Gaja-DSK Staki“ komandos atstovas Rokas Kmieliauskas (4916 taškai), o trečia atiteko perspektyviam mėgėjui Tautvydui Graužiniui. Pastarasis bendroje įskaitoje surinko tiek pat taškų kaip ir R. Kmieliauskas, tačiau lemiamame Kačerginės etape pademonstravo prastesnį nei varžovas laiką.

B distancijos komandų įskaitoje geriausia buvo „Velo Ghost Veloma“ komanda, iš viso surinkusi 17 448 taškus. „Velomanai Team“ liko antra (17 121 taškas), o „Dviratai-Daistatus“ – trečia (17 040 taškų).

„Bigbank Lietuvos plento taurės“ lenktynės šiemet rengtos jau septintus metus iš eilės ir yra laikomos svarbiausiomis plento dviračių varžybomis šalyje. Šiemet vienas varžybų etapas pirmą kartą surengtas ir Klaipėdoje, o iš viso dviračių šventė aplankė šešis miestus – Birštoną, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Vilnių ir Kačerginę. Iš viso lenktynėse šiemet dalyvavo per 2500 dviratininkų iš Lietuvos ir kaimyninės Latvijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)