Nors Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės ir buvo praleistos dėl diskvalifikacijos, Rusija rado ką švęsti. Šalies sporto ministras Vitalijus Mutko surengė oficialų priėmimą valstybiniame sporto muziejuje, kuriame neįgaliesiems sportininkams įteikti valstybiniai ženkleliai už aukštus pasiekimus tarptautinėse varžybose.

V. Mutko į iškilmes pakviestiems sportininkams perdavė šalies prezidento Vladimiro Putino sveikinimą, o netrukus į atlapus sportininkams ir jų treneriams įsegė valstybinius ženklelius.

„Mūsų komanda sugebėjo puikiai pasirengti, mes galėjome puikiai pasirodyti. Tačiau visko šiame gyvenime būna, o politika sumaišyta su sportu. Aš tikiuosi, kad tarptautinis parolimpinis komitetas ras savyje vyriškumo ir visi draudimai liks praeityje. Tikiuosi, kad mes tapsime dar stipresniais ir pratęsime savo parolimpinio judėjimo plėtrą. Turime daug aukščiausio lygio atletų“, – kalbėjo sportininkus sveikinęs pats V. Mutko.

Sporto ministras apdovanojo plaukimo, fechtavimo, dviračių sporto, dziudo ir lengvosios atletikos atstovus.

Primename, kad Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse Rusijai dalyvauti uždraudė tarptautinis parolimpinis komitetas, o visos jų apeliacijos buvo atmestos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)