Buvusio kapitono Dovydo Kulevičiaus netekusi „Energija“ bendru vadovų ir žaidėjų sutarimu garbingas pareigas patikėjo aštuntą sezoną „Energijoje“ žaisiančiam 23-ejų metų Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės nariui Aivarui Bendžiui.

A. Bendžiui padės asistentais paskirti 27-erių metų Vytautas Jagelavičius ir 19-metis Ilja Četvertakas.

16-os metų „Energijoje“ debiutavusiam A. Bendžiui šios pareigos buvo netikėtos, tačiau labai įpareigojusios ir garbingos.

„Ši komanda man nuo vaikystės reiškė labai daug, todėl dabar man labai didelė garbė būti šios komandos kapitonu“, - sakė Aivaras Bendžius. - Vadovai pasiūlė mano kandidatūrą, o visi žaidėjai tam pritarė, taip ir tapau naujuoju kapitonu.“

A. Bendžius tikino, kad tiek jam pačiam, tiek komandai, buvusio kapitono D. Kulevičiaus išvykimas buvo labai netikėtas.

„Grįždamas į „Energiją“ po trumpo sezono užsienyje tikėjausi, kad vėl galėsiu kartu su juo vesti komandą į priekį, todėl šis D. Kulevičiaus sprendimas man buvo labai netikėtas. Su juo „Energijoje“ praleidau geriausius savo metus ir galiu drąsiai pasakyti, kad tai buvo geriausias partneris su kuriuo teko žaisti. Su juo puikiai sutardavome tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Tačiau tai yra gyvenimas ir nežinai, kaip vieną dieną viskas gali pasikeisti. Dabar rungtyniausime skirtingose komandose, todėl, manau, kad tai bus ne ką mažiau įdomu“, - kalbėjo A. Bendžius.

Ledo ritulininkas teigė, kad būti kapitonu, reiškia rodyti gerą pavyzdį komandos draugams bei rūpintis kiekvienu iš jų.

„Tai atsakingos pareigos. Pradedant nuo tokių dalykų kaip komandos naujokų integravimas ir baigiant visokiais buitiniais dalykais komandos gyvenime. Būdamas kapitonu, turi rodyti gerą pavyzdį komandos draugams tiek aikštelėje, tiek už jos ribų.“

Nors „Energija“ yra kaip niekad atjaunėjusi, tačiau pats komandos kapitonas yra patenkintas jaunimo darbu treniruotėse ir tikino, kad komanda yra pasiruošusi naujam sezonui.

„Ši komanda stipriai atjaunėjusi, praradusi kelis svarbius ir patyrusius žaidėjus, todėl šiuo metu kažką prognozuoti po vienų draugiškų rungtynių yra sunktu, tačiau esu labai patenkintas jaunimo nusiteikimu ir darbu treniruotėse, todėl manau, kad esame pasiruošę pradėti sezoną“, - sakė A. Bendžius.

A.Bendžius 2012-2013 metų sezoną pradėjo Suomijoje ir rungtyniavo Tamperės „Ilves“ jaunimo ir vyrų komandose, tačiau galiausiai sezoną užbaigė „Energijoje“. Į užsienį elektrėniškis dar kartą išvyko 2015-ais metais. Nors A. Bendžius tą sezoną pradėjo „Energijoje“, tačiau vėliau nusprendė jėgas išbandyti Slovėnijoje, kur rungtyniavo Slovėnijos ledo ritulio čempiono Jesenicės „HDD Sij Acroni“ komandos gretose.

„Manau, kad užsienyje man ne visada pavykdavo sužaisti pagal visas savo galimybes. Daug smulkmenų susidėdavo į vieną ir taip gaudavosi, kad viskas susiklostydavo ne taip, kaip norėčiau. Todėl nusprendžiau grįžti namo ir žaisti komandoje, kurioje jaučiuosi reikalingas ir mylimas. Iš žaidimo užsienyje ir rungtyniavimo Suomijoje ir Slovėnijoje pasisėmiau daug gerų dalykų, kuriuos tikiuosi pritaikyti ir „Energijoje“.

Nors Baltarusijos aukščiausios ledo ritulio lygos lygis nėra toks kaip Suomijoje ar Slovėnijoje, tačiau pats A. Bendžius teigė, kad jis yra pakankamai aukštas dabartiniam Lietuvos ledo ritulio lygiui.

„Suomijoje pamačiau patį aukščiausią ledo ritulio lygį Europoje. Tai viena iš TOP-5 geriausių lygų Europoje. Baltarusijos aukščiausios lygos lygis tikrai yra pakankamai aukštas dabartiniam Lietuvos ledo ritulio lygiui. Šioje lygoje rungtyniauja perspektyviausi jauni Baltarusijos ledo ritulininkai, o apie Baltarusijos ledo ritulį turbūt visi yra girdėję“, - kalbėjo A. Bendžius.

Nors „Energija“ sezoną Baltarusijoje turėjo pradėti dar rugsėjo 10-11 dienomis Minske prieš vietos „Junior“, tačiau nesuspėjus sutvarkyti visų žaidėjų vizų, rungtynes teko nukelti, o sezonas elektrėniečiams prasidės rugsėjo 17-18 dienomis rungtynėse Žlobine prieš vietos „Metallurg“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją