Pasak Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidento Gedimino Gutkausko, dailusis jojimas iš kitų žirginio sporto šakų išsiskiria tuo, jog gali būti vykdomas pagal dvi programas pasirinktinai, t.y. privalomą, iš anksto paruoštą ir mintinai išmoktą programą bei laisvą, atliekamą su muzika.

„Pastaroji yra ypatingai mėgstama žiūrovų, galinčių iš arti stebėti raitelio ir žirgo harmoniją, kai skambant pasirinktai muzikai atliekami tam tikri pasirodymo elementai. Skambančios muzikos garsai taip papildo dueto pasirodymą, jog galima sakyti, kad raitelis, neatlikdamas nei menkiausio judesio, priverčia žirgą šokti. Tai įspūdingas ir labai pozityviai nuteikiantis reginys“, – pasakojo Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas.

Vaikų grupėje, o taip pat ir atviros klasės E-3/E-6 rungtyse abi varžybų dienas nepralenkiama buvo Barbora Jakilaitė su žirgu Havanna. O tos pačios klasės L-2/L-4 rungtyse abi dienas triumfavo Urtė Balčiūnaitė su žirgu Barkhatny.

Atviros klasės rungtyje A-2/A-3 pirmą dieną geriausiai pasirodė Aušrinė Butrimaitė su žirgu Rudolf, o antrą dieną – U. Balčiūnaitė su žirgu Barkhatny.

Pirmą dieną atviros klasės rungtyje M-3, atliekamoje su muzika, čempione tapo Daiva Gudžiūnaitė su žirgu Lucky, o antrą dieną nugalėtojos titulą iškovojo raitelė iš Latvijos Terezė Rozenberga su žirgu Kvarc.

Vienoje sudėtingiausių dailiojo jojimo Šv. Jurgio rungtyje pirmą dieną I laisvoje programoje, atliekamoje skambant muzikai, nepralenkiama buvo Sandra Sysojeva su žirgu Furst. Taip pat su antru savo žirgu Forvater S. Sysojeva čempionės titulą pelnė ir pačioje sudėtingiausioje ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje vykdomoje dailiojo jojimo rungtyje „Didžiojo prizo“ programoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)