Kaip DELFI teigė renginio organizatorių atstovė Giedrė Rutkauskaitė, preliminariais duomenimis, bėgiką ištiko epilepsijos priepuolis.

Anot jos, greitai į pagalbą žiūrovams atskubėjo medikai. Atvykus greitosios pagalbos automobiliui, vyriškis jau buvo atgavęs sąmonę. Pusmaratonio dalyvis išvežtas į ligonine, jam buvo lašinamas gliukozės tirpalas ir atlikti tyrimai.

Organizatorių duomenimis, renginio metu blogai pasijuto ir į medikus kreipėsi dar vienas bėgikas, bet jam kviesti greitosios pagalbos neprireikė.

Skaičiuojama, kad Vilniaus maratone skirtingas distancijas bandė įveikti iš viso apie 15 tūkst. sostinės gyventojų ir miesto svečių.

Papildyta 16.00. Popietę startas duotas ir trumpesnių distancijų – 10 bei 4,2 km – bėgimams. Jų dalyviams iki 24 laipsnių įšilęs oras ir pasirodžiusi saulė virto dar didesniu iššūkiu.

Organizatorių duomenimis, medikų pagalbos prireikė dar mažiausiai keturiems bėgimo entuziastams. Vieną vyriškį, kaip manoma, patyrusį saulės smūgį, į ligoninę išgabeno greitosios pagalbos automobilis.

„Kitiems blogai pasijutusiems dalyviams pagalba buvo suteikiama vietoje. Laimei, pavojus gyvybei negresia niekam. Panašu, kad visų bėgikų sveikatos problemos susijusios su oro sąlygomis, dažniausiai tai – tiesiog dehidratacija. Gal žmonės nebuvo pasiruošę, nes prieš savaitgalį oras buvo vėsesnis“, – kalbėdama su DELFI, svarstė Giedrė Rutkauskaitė.

Vyrų pusmaratonio bėgimą laimėjo favoritu laikytas ir nugalėtojo titulą apgynęs Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis Valdas Dopolskas, atstumą įveikęs per 1 val. 7 min. 40 sek.

Už nugaros jis paliko Artūrą Mešką (1:14:29) ir Lietuvos orientavimosi sporto rinktinės lyderį Joną Vytautą Gvildį (1:14:54), finišavusius atitinkamai antroje ir trečioje pozicijose.

Greičiausia tarp moterų buvo kita olimpietė Diana Lobačevskė, nubėgusi per 1 val. 14 min. 57 sek. Greta trasos ją palaikė artimiausi žmonės – Rio de Žaneiro olimpinis vicečempionas, irkluotojas Mindaugas Griškonis ir jų dukra Atėnė.

Po pernykščio triumfo į antrą vietą smuktelėjo Milda Vilčinskaitė (1:17:08), trečia buvo Lina Batulevičiūtė (1:26:01).

Visą maratono nuotolį – 42 195 m – tarp vyrų laimėjo amerikietis Christopheris Zablockis (2:25:55), antras finišavo Dmtrijus Grigorijus (2:26:09), trečias – Vilius Aleliūnas (2:33:09).

Moterų maratone nepralenkiama buvo Loreta Petkevičienė (03:02:31), pranokusi Alionką Kornijenko (3:08:20) ir Aleną Šumik (3:10:38).

10 km bėgime dalyvavo visas būrys įvairių sporto šakų atstovų. Finiše pirmas buvo dar vienas Rio de Žaneiro olimpinio maratono dalyvis Remigijus Kančys (31:05). Antrą vietą užėmė bėgimo su kliūtimis specialistas Andrejus Jegorovas (33:30).

Iš moterų greičiausiai distanciją įveikė maratonininkė olimpietė Rasa Drazdauskaitė (36:07). Trečią vietą užėmė Londono šiuolaikinės penkiakovės olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė (36:48).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)