Kitiems trims į nemalonią istoriją įsivėlusiems plaukikams – Gunnarui Bentzui, Jackui Congeriui ir Jimmy Feigenui – skirtos kiek švelnesnės, kelių mėnesių diskvalifikacijos.

Tiesa, JAV plaukimo ir olimpinis komitetai šių sankcijų kol kas dar nepatvirtino ir net nėra paskelbę datos, kada skelbs savo verdiktą.

Vis dėlto, jei pirminė informacija pasirodys esanti teisinga, tai reikš, kad R. Lochte negalės dalyvauti pasaulio čempionate ar olimpinėse žaidynėse iki pat 2019-ųjų, kai jam pačiam jau bus 35-eri metai.

12-os olimpinių medalių savininkas amerikietis anksčiau teigė, kad dar planuoja tęsti profesionalaus sportininko karjerą.

Nuo R. Lochtes jau nusigręžė kai kurie svarbūs rėmėjai, tarp jų – „Speedo“ ir „Ralph Lauren“.

„Prisiimu visą atsakomybę“, – R. Lochte sakė duodamas interviu.

„Išpūčiau tą istoriją, o jeigu nebūčiau to padaręs, nebūtume įklimpę į šią makalynę“, – pridūrė jis.

Primename, kad R. Lochtei iškelti kaltinimai, kad jis paskelbė melagingą pareiškimą, jog tapo ginkluoto apiplėšimo auka, kai dalyvavo Rio de Žaneiro olimpiadoje.

„Ryanas Lochte kaltinamas klaidinančiu pranešimu apie nusikaltimą“, – sakoma policijos pranešime. Pasak pareigūnų, byla buvo perduota teismui.

Policija nurodė rekomendavusi teismui išsiųsti šaukimą R. Lochte atvykti į apklausą.

„Kai jis bus iškviestas – ar atvyktų, ar ne, bausmė būtų tokia pati: 1-6 mėnesiai įkalinimo“, – naujienų portalas G1 citavo Rio de Žaneiro policijos pareigūną Clemente Braune.

„Jeigu jis bus iškviestas ir neatvyks į posėdį, teismas vyks kaltinamajam nedalyvaujant, kol bus priimta galutinė nutartis“, – pridūrė jis.

R. Lochte atsiprašė dėl savo pasakojimo, kad jis kartu su trimis kitais amerikiečiais plaukikais buvo apiplėštas grįždamas namo iš vieno vakarėlio ir kad plėšikai buvo apsimetę policininkais.

Rio de Žaneiro policijos vadas Fernando Veloso vėliau per spaudos konferenciją sakė, kad plaukikai buvo ne apiplėšti, o sulaikyti, kai mėgino pabėgti, nusiaubę vienos degalinės tualetą.

Dėl R. Lochte pasakojimo Rio de Žaneiro olimpiados organizatoriai pateko į nepatogią padėtį, o vėliau, kai brazilų policija užginčijo sportininko pateiktą incidento versiją, buvo sukompromituota pati JAV olimpinė delegacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)