Rugpjūčio 11 d. iš Šilalės kilusi irkluotoja kartu su Milda Valčiukaite iškovojo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalį. O šį šeštadienį, rugsėjo 3-iąją, D. Vištartaitė šalies irklavimo sostinėje Trakuose ištekės už savo sužadėtinio Jono Karaliaus.

27-erių metų olimpinių žaidynių medalininkės vestuvėse taip pat neturėtų trūkti irklavimo akcentų. Nes jos išrinktojo giminė neatsiejama nuo šios sporto šakos. Irklavo ir jo seneliai, ir tėvai, ir jų broliai, seserys, ir šių vaikai. Iš viso nuo 1949-ųjų – apie 30 trijų kartų giminaičių.

J. Karaliaus mama Rima Karalienė - Lietuvos irklavimo federacijos viceprezidentė. Ji sudarė ir išleido fotoalbumą „Yriais pažymėta istorija“, o 2009 m. surengė pirmą pasaulyje tokio pobūdžio parodą „Irklavimo sportas reklamoje“. Pirmojo Lietuvos privataus irklavimo klubo „Academia Remigum“ vadovė yra įkūrusi ir vienintelį šalyje privatų irklavimo muziejų.

D. Vištartaitės sužadėtinis J.Karalius irgi ne vienerius metus irklavo.

„Sūnus prieš porą metų metė irklavimą ir dirba pagal specialybę aviacijos srityje, taip pat irklavimo treneriu mūsų klube. Jis ketverius metus studijavo Floridos technologijos institute aeronautikos mokslus, irklavo instituto aštuonvietę. 2011-aisiais Bostone Jonas su aštuonvietės draugais laimėjo vieną didžiausių pasaulyje „Head Of The Charles“ regatų. Į Lietuvą sūnus grįžo 2013-aisiais“, - pasakojo R. Karalienė.

Tuo metu D. Vištartaitės gyvenime irklavimas atsirado atsitiktinai. Ji vaikystėje išbandė ne vieną sporto šaką, ilgiausiai užsibuvo lengvojoje atletikoje, tačiau vieną dieną treneris išėjo iš darbo. Bet ieškodami talentų į Šilalę užsuko irklavimo specialistai ir pastebėjo sportišką paauglę. Netrukus ji paėmė į rankas irklą, o po metų persikėlė į Kauną, čia ir baigė vidurinę mokyklą, po to Lietuvos sporto universitete įgijo kineziterapeuto diplomą.

2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse irkluodama vienvietę valtį D. Vištartaitė užėmė aštuntąją vietą, tais metais tapo ir Europos čempione O didžiausias pergales ji iškovojo sėdusi į porinę dvivietę su Milda Valčiukaite. Ši įgula laimėjo pasaulio, Europos čempionato auksą, dukart tapo žemyno vicečempione. Bet didžiausia iki šiol karjeros pergale sportininkės vadina olimpinę bronzą.