Šių metų Europos jaunių čempionas pusfinalio pirmajame plaukime distanciją įveikė per 8 minutes 4,38 sekundės ir užėmė antrąją vietą. Iš viso į finalą žengė trys geriausi plaukimo irkluotojai. Greičiau už lietuvį šį kartą plaukė tik brazilas Lucasas Ferreira (7:58.96).

Pagrindiniame pusfinalyje šeštadienį taip pat startavo porinę dvivietę irkluojantys Mantas Juškevičius ir Julius Lesauskas, tačiau jiems šis barjeras buvo per aukštas. Pusfinalio pirmajame plaukime lietuviai 2 km nuirklavo per 8 min. 6,12 sek., liko šešti ir turėjo tenkintis kelialapiu į B finalą.

Merginų porinė keturvietė, kurią irkluoja Ieva Medelinskaitė, Aistė Andriulevičiūtė, Viktorija Vareikaitė ir Eglė Bezzubovaitė, ryte išbandė jėgas pusfinalyje dėl vietos C finale. Lietuvos ketvertukas savo plaukime užėmė antrąją vietą (7:39.37) ir vakarop pasirodymą čempionate užbaigė startu C finale. Jame mūsų irkluotojos distanciją įveikė per 7 min. 49,44 sek. ir finišavo ketvirtos (16 vieta bendrojoje įskaitoje).

Tuo pačiu keliu žengė ir porinę dvivietę irkluojančios Agnė Ginevičiūtė ir Evelina Butrimavičiūtė. Jos pusfinalyje dėl vietos C finale taip pat finišavo antros (8:25.02), taip pat čempionatą užbaigė kovodamos dėl 13-18 vietų ir paskutiniajame plaukime taip pat liko ketvirtos (8:41,38).

Dvivietę irkluojantys Matas Jakubauskas ir Arnas Kazlauskas šeštadienį taip pat startavo 2 kartus. Pusfinalio dėl vietos C finale antrajame plaukime lietuviai užėmė trečiąją vietą (7:48.96) ir pateko C finalą. Vakarop M. Jakubauskas ir A. Kazlauskas, kovodami dėl 13-18 vietų, finišavo per 8 min. 16,11 sek. ir užėmė 6-ąją vietą. Bendrojoje įskaitoje tai reiškė 18-ąją poziciją.

Dar viena Lietuvos įgula – dvivietę irkluojančios Vytautė Urbonaitė ir Kamilė Kralikaitė – šeštadienį buvo laisva, o sekmadienį kovos savo rungties B finale.