Vienviečių vaikinų varžybose olimpietis Armandas Kelmelis antrame ketvirtfinalio plaukime 2 km nuotolį įveikė per 7 minutes 37,87 sekundės, aplenkė visus varžovus, finišavo pirmas ir pateko į pusfinalį.

Vietą pusfinalyje užsitikrino ir porinę dvivietę irklavę Mantas Juškevičius ir Julius Lesauskas. Jie (7:02,47) trečiame ketvirtfinalio plaukime į priekį praleido Naujosios Zelandijos (6:44,50) ir Vengrijos (6:52,37) bendraamžius ir finišavo trečioje pozicijoje.

Taip pat trečią vietą tik paguodos plakime užėmė Agnė Ginevičiūtė ir Evelina Butrimavičiūtė, tačiau jos varžysis tik C/D pusfinalyje dėl 13–24 vietų. Antrą vietą užėmusioms ispanėms, kurios iškovojo paskutinį kelialapį į pagrindinį pusfinalį Lietuvos merginos pralaimėjo vos 0,13 sekundės.

Taip pat į pagrindinį pusfinalį nepateko ir pavienę dvivietę irklavę Matas Jakubauskas ir Arnas Kazlauskas, kurie pirmą paguodos plaukimą baigė ketvirti ir toliau vaikinų varžybose kovos dėl 13–22 vietų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją