Absoliučiai greičiausia šiame Klaipėdos miesto etape buvo jachta „Nida III“ (kpt. Arūnas Burkšas), visa minute aplenkusi artimiausią konkurentę jachtą „Extreme“ (kpt. Aistis Kalanavičius) ir beveik 6 minutėmis jachtą „Keturi vėjai“.

Kovoje dėl Didžiosios regatos taurės pirmame etape pagrindiniai lyderiai buvo „Extreme“, „Katarina Jee“ (kpt. Martas Tammas) ir „Nida III“. Dėl Mažosios regatos taurės – „Tango“ (kpt. Aidas Narbutas), „Ave Vita“ (kpt. Vygantas Stankus) ir „Gera diena“ (kpt. Tauras Pėstininkas).

„Šis etapas nebuvo labai sudėtingas ir pasirodė trumpas – finišavus norėjosi klausti „Negi jau viskas?“. Bet kuriuo atveju, šiemet mūsų tikslas – iškovoti absoliučiai greičiausios jachtos vardą. Tiesa, laivas mums naujas, tai kol kas dar įgula deda daug pastangų jam pažinti. Turint minty, kad abu pagrindiniai mūsų konkurentai „Extreme“ ir „Keturi vėjai“ ką tik grįžo iš pasaulio ORC čempionato su puikiais rezultatais ir tikrai gerai buriuoja, galime galvoti, kad ir mes šiame etape pasirodėme neblogai“ ,- teigė A. Burkšas, pirmosios fiziškai finišavusios jachtos „Nida III“ kapitonas.

Sportinės intrigos netrūksta ir atskirose jachtų grupėse. Dešimt metų iš eilės „Kuršių marių regatos“ čempionais savo grupėje jau tapę jachtos „Arabela-AG Baltic“ (kpt. Raimondas Šiugždinis) įgula šiame etape viena minute nusileido konkurentams jachtai „Raganosis-Eltel“ (kpt. Saulius Pajarskas). Pasak pastarosios kapitono S. Pajarsko, pirmo etapo pergalė jų įgulą nuteikia tikrai pakiliai.

„Kai paskutinį kartą laimėjome pirmą „Kuršių marių regatos“ etapą, savo grupėje laimėjome ir pačią regatą, todėl tikrai džiaugiamės. Nesakau, kad tai būtinai kažką reiškia, tačiau tokia simboliška pergalė skatina dar labiau stengtis“,- po etapo finišo teigė kapitonas S. Pajarskas.

Puikiai šiame etape pasirodė ir moterų įgula su jachta „Rasa“ (kpt. Lijana Petrikėnė). Jos savo grupėje (7 grupė, „Petersonai“) iškovojo antrą vietą, nusileisdamos tik jachtai „Vėjas Plius“ (kpt. Ričardas Varno). Treti šioje grupėje liko jachta „Kometa“ (kpt. Aleksandras Tomaševskis).

Pirmą kartą atskiroje grupėje startavusių monotipinių jachtų „Platu-25“ rezultatai išsidėstė tokia tvarka: pirmi finišavo jachta „Bestija“ (kpt. Algirdas Žižys), antri – jachta „Pandora“ (kpt. Tadas Žižys), treti – jachta „Mojito“ (kpt. Juozas Gordevičius).

Kuršių marių regata“ yra didžiausios kreiserinių jachtų varžybos Lietuvoje. Kartu jos laikomos kreiserinių jachtų (išskyrus „RS-280“ jachtų klasę) Lietuvos čempionatu. Tai seniausia, jau nuo 1954 metų organizuojama Lietuvos buriavimo regata, tapusi didžiausia buriavimo bendruomenės švente tiek ant vandens, tiek krante.

Etapo rezultatai grupėse:

1 grupė - RS-280

1. RAGANOSIS (Saulius Pajarskas)
2. ARABELA-AG BALTIC (Raimondas Šiugždinis)
3. HORNAS (Šarūnas Abraitis)

2 grupė - 1-ORC-RC

1. KATARINA JEE (Mart Tamm)
2. EXTREME (Aistis Kalanavičius)
3. NIDA III (Arūnas Burkšas)

3 grupė - 2-ORC-RC

1. X-XS (Vilius Bestauskas)
2. ZIGZAG (Aivaras Mielaukas)
3. ARGENTUM (Saulius Budrevičius)

4 grupė – Platu-25

1. BESTIJA (Algirdas Žižys)
2. PANDORA (Tadas Žižys)
3. MOJITO (Juozas Gordevičius)

5 grupė - 2-ORC-C

1. IDEFIX (Tomas Barakauskas)
2. NERIJA (Dainius Jurevičius)
3. EGLĖ (Gintautas Kurlavičius)

6 grupė - Karteriai

1. AVE VITA (Vygantas Stankus)
2. NIDA (Kastytis Bartusevičius)
3. ULTRA (Jurgis Janulionis)

7 grupė - Petersonai

1. VĖJAS PLIUS (Ričardas Varno)
2. RASA (Lijana Petrikienė)
3. KOMETA (Aleksandr Tomaševskij)

8 grupė - 3-ORC

1. TANGO (Aidas Narbutas)
2. GERADIENA (Tauras Pėstininkas)
3. LA VACANCE (Andrius Juknevičius)

9 grupė - 4-ORC

1. ESMERALDA (Miroslavas Urbonavičius)
2. TERRA (Gintaras Klemensas Kalonaitis)
3. VILMA (Vytis Dedonis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją