„Tautos ruošiasi olimpiadoms tikėdamos, kad sportas reiškia taiką, draugystę, garbę ir kiekvienos valstybės orumą. Tačiau šią naktį viena iš valstybių buvo užpulta per savo orumo ir valstybingumo šventę“, – sakydama savo kalbą D. Grybauskaitė nepraleido progos ir tylos minute pagerbti Prancūzijoje įvykusio teroro akto aukas.

„Olimpiada reiškia ne tik šventę. Kad ir kur bebūtumėte išsilakstę, olimpiados metu priartėjate prie Lietuvos, išdidžiai atstovaujate mūsų šalį, nešate mūsų vėliavą – jūs visi būsite mūsų širdyse. Visi lietuviai bus prilipę prie televizorių ekranų, nes kelias savaites jūs mums būsite patys svarbiausi.

Noriu pasveikinti, kad savo užsispyrimu, valia ir talentu užsitarnavote galimybę dalyvauti žaidynėse ir jūsų treneriams bei personalo nariams, kurie padėjo to pasiekti. Tikiuosi, kad Lietuva sugebės įrodyti, kad mūsų maža šalis turi nuostabių žmonių ir nuostabių sportininkų“, – į olimpiečius kreipėsi Lietuvos Prezidentė.

Po savo kalbos ji šalies trispalvę tradiciškai įteikė rinktinės vėliavnešei. Atidarymo ceremonijoje šios pareigos šįkart bus patikėtos buriuotojai Gintarei Scheidt.

„Ačiū už man suteiktą garbę ir didelę atsakomybę. Dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie šio kelio olimpo link. Rio de Žaneire buvau ne kartą – tai unikalus miestas su nuoširdžiais žmonėmis, kurie mūsų laukia atviromis rankomis. Žinau, kad girdėjote neigiamų atsiliepimų, bet linkiu važiuoti su teigiamomis emocijomis, startuoti su šypsenomis ir mėgautis šia akimirka. Švarios kovos ir pagarbos vienas kitam. Gero vėjo!“, – kalbėjo 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių vicečempionė, kurios vyras – Brazilijos buriavimo žvaigždė Robertas Scheidt.

Šių metų olimpinėje delegacijoje – iš viso 68 sportininkai (tarp jų ir krepšinio komandos dvyliktukas), 42 treneriai, 25 asmenys iš aptarnaujančio personalo, 8 teisėjai ir keli misijos vadovai.

Išlydėtuvių dieną buvo oficialiai patvirtinta ir kiek pasikeitusi olimpiečių sudėtis: Lietuvos irklavimo federacijos sprendimu, irkluotojas Saulius Ritteris Rio de Žaneire porinę dvivietę valtį irkluos su Mindaugu Griškoniu. M. Griškonis, turėjęs startuoti vienvietėje valtyje, pakeitė traumą patyrusį Rolandą Maščinską.

Prie rinktinės prisijungė naujas olimpietis – Europos jaunių čempionas Armandas Kelmelis, kuris žaidynėse irkluos vienvietę valtį.

„Jūs laimėjote šansą parodyti, ko esate verti. Linkiu, kad išsipildytų visos jūsų olimpinės svajonės, nes kartu – tai ir mūsų svajonės“, – linkėjo D. Gudzinevičiūtė, 26-iems renginyje dalyvavusiems olimpiečiams įteikusi specialius ženkliukus ir oficialius kvietimus į Rio de Žaneirą.

Šiame Brazilijos mieste 31-osios vasaros olimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 5-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)