– Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymas jau už poros savaičių. Kokia nuotaika gyvenate?

– Starto labai laukiu ir esu gerai nusiteikęs. Kol kas jaudulio nejaučiu ir tikiuosi, jog nereikės stipriai jaudintis prasidėjus žaidynėms. Žinoma, truputį jaudulio yra gerai, tačiau per didelis jo kiekis gali sportininką paveikti neigiamai. Kadangi pats jau dalyvauju trečiose olimpinėse žaidynėse, pirmos kėlė didesnį įspūdį ir jų metu jaudinausi žymiai labiau, nes viskas buvo nauja ir nepažįstama.

– Ar olimpinės žaidynės yra didžiausia jūsų siekiamybė?

– Manau, jog kiekvienam sportininkui olimpinės žaidynės yra pats didžiausias įvykis gyvenime, todėl man tai yra reikšmingas ir svarbus siekis sportinėje karjeroje.

– Šiais metais į Rio olimpines žaidynes, kurios nepriklausomai Lietuvos valstybei yra jau septynioliktos, vyksta kaip niekad daug Lietuvos sportininkų - net 67. Ar tai stiprina norą laimėti ir pasirodyti geriausiai?

– Kiekvienais metais į olimpines žaidynes išvyksta daug Lietuvos sportininkų ir kasmet tarp mūsų visų egzistuoja draugiška konkurencija. Kita vertus, kiekvienas mūsų turime išsikėlęs asmeninius tikslus ir siekius, kuriuos stengiamės įgyvendinti nepriklausomai nuo kolegų pasiekimų žaidynėse.

– Ar jaučiate šalies gyventojų palaikymą? Tai jums padeda siekti aukštų rezultatų?

– Kol kas poveikio nejaučiu. Šalies spaudimas sportininkams nėra gerai, nes tokie klausimai: „Ar esi pasiruošęs?“, „Ar parveši medalį?“, „Ko tikiesi?“ net ir geriausiai pasiruošusius sportininkus gali išmušti iš vėžių, o ypatingai mažiau patyrusius. Prieš svarbias rungtynes geriau visai atsiriboti nuo žmonių ir tokio pobūdžio klausimų, jog liktum susikoncentravęs ir neapkrautum savęs nereikalingomis mintimis.

– Kaip ruošiatės žaidynių startui?

– Specialaus ar kitokio nei įprastai pasiruošimo nėra. Visada darome jau gerai žinomas treniruotes. Prieš kiekvienas varžybas viskas repetuojama iki smulkmenų, kiekvienas pratimas toks pat, kaip prieš bet kurias varžybas. Taip pat nekeičiame nei valčių, nei savo sporto inventoriaus, kad nebūtų jokių naujovių ir netikėtų staigmenų prasidėjus žaidynėms.

– Kokius tikslus išsikėlėte šiose olimpinėse žaidynėse?

– Tikslas - dalyvauti olimpinių žaidynių finale (šypsosi).

– Jūsų žmona maratonininkė Diana Lobačevskė irgi dalyvauja Rio olimpinėse žaidynėse. Ar dukrytė atvažiuos palaikyti tėvelių į žaidynes?

– Dukrytė šiais metais dar tikrai nevažiuos, bet esame tikri, jog palaikys tėvelius prie televizoriaus ekrano.

– Kas jums padeda nusiraminti prieš svarbų startą? Apie ką tuo metu galvojate?

– Galvoju tikrai ne apie patį startą, nes jei galvosi apie jį - perdegsi ir bus tik blogiau. Užėmęs starto poziciją, galvoju apie šeimą, pomėgius ir hobius.

– Ar taip patartumėte galvoti ir kitiems sportininkams?

– Taip.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją