Europos čempioną ir pasaulio čempionatų medalininką R. Maščinską ištiko Rūtos Meilutytės dalia. Po treniruotės Trakuose, jis nutarė pasivažinėti dviračiu ir nuo jo nukrito. Tačiau olimpinė čempionė, susižeidusi ranką rugsėjį, spėjo išsigydyti traumą, o R. Maščinskas šiandien išgirdo griežtą gydytojų verdiktą: jam neleista dalyvauti Rio olimpinėse žaidynėse.

„Nuo dviračio nukritau praėjusią savaitę. Lūžo delnikaulis. Irkluoti jau negaliu. Labai apmaudu, bet ką darysi“, - sako Rolandas Maščinskas, dvivietę irkluojantis su Sauliumi Ritteriu.

Tai jau ne pirmas likimo kirtis R. Maščinsko ir S. Ritterio įgulai. Pernai prieš pat Europos čempionatą iš rikiuotės iškrito Saulius Ritteris. Jam buvo atlikta operacija. Sportininkas netruko pagyti ir dar tą pačią vasarą įgula iškovojo pasaulinės studentų universiados auksą, o rugsėjį tapo planetos vicečempione. Šiemet gegužę šie irkluotojai laimėjo Europos čempionato bronzą.

– Rolandai, per televiziją nuolat girdime tavo žodžius „Principas dalyvauti varžybose man netinka – reikia nugalėti“. Tad koks dabar bus tavo principas?

– Nei dalyvauti, nei nugalėti. Liepos 1-ą Vilniuje man buvo padaryta delnikaulio operacija. Gydytojas, kuris man operavo ranką, draudė dalyvauti olimpinėse žaidynėse ir su ta mintimi jau susitaikiau. Viena ranka gi neirkluosiu, ranka per savaitę nesugis.

– Ar labai nusiminei, kai sužinojai gydytojų verdiktą?

– Žinojau, kad man nuplaukė olimpinės žaidynės. Buvo atvažiavęs rinktinės konsultantas italas Giovanni Postiglione, su juo pasikalbėjau. Jis pasakė, kad man nėra šansų greitai pasveikti. Tačiau kažkokia maža viltelė dar ruseno. Šis prityręs specialistas pasakė, kad šį pirmadienį dar lauks gydytojų sprendimo, po kurio galutinai viskas paaiškės. Stebuklo neišgirdau, gydytojai man uždraudė dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

– Ar nutraukei treniruočių stovyklą Trakuose?

– Ne, toliau sportuoju, rengiuosi kitoms olimpinėms žaidynėms.

– Kaip galvoji, kas dabar valtyje užims tavo vietą ir irkluos su S. Ritteriu?

– Viską spręs G. Postiglione. Gal Saulius sėsi į keturvietę, o gal su kitu sportininku irkluos porinę dvivietę. Kažkas bus...