„Proteste rašėme, kad galimi trys variantai – pažiūrėti vaizdo įrašą ir iš jo nustatyti rezultatą, bandyti atsekti metimo rezultatą, nes teisėjas tuo metu lyg ir buvo įsmeigęs žymą, arba gauti papildomą bandymą. Komisija peržiūrėjo vaizdo įrašą ir traktavo, kad ietis „prisižemino“ neteisingai. Tai gali būti ir subjektyvus sprendimas, nes paprastai visada sprendžiama teisėjų naudai.

Techniškai būtų sunku atstatyti rezultatą, o taisyklėse nenumatyta, kad galima suteikti dar vieną bandymą. Vienintelis įmanomas variantas būtų buvęs, jei Austra būtų paprašiusi išmatuoti atstumą iškart po bandymo. Jei atstumas būtų išmatuotas, būtų galima priimti kitokį sprendimą. Dabar jie paprasčiausiai neturėjo variantų.“

DELFI primena, kad septynkovininkių ieties metimo rungtis baigėsi, lietuvių manymu, šiurkščia klaida. Tarp lyderių žengianti A. Skujytė pirmu bandymu numetė 45,75 m, antrasis buvo neįskaitytas, o trečiu metimu ietis nusileido už 51 m žymos. Vis dėlto teisėjai traktavo, kad ietis žemę pasiekė ne pagal taisykles – esą stadiono veją pirmiau palietė antrasis ieties galas – todėl metimo neįskaitė.

Lietuvos delegacija iškart po rungties pateikė protestą. Peržiūrėjus metimo įrašą pastebėta teisėjų klaida, nes ietis vis tik prieš pat žemę į ją pasisuko priekine konstrukcijos dalimi. „Aikštėje teisėjams labai sunku matyti, kuria dalimi nusileidžia ietis. Kai Austra išmetė ietį, ją truputį „užspaudė“, o tokia ietis lekia priekine dalimi viršuje. Ties 50 m žyma ji pradėjo tiesintis ir prie pat žemės nusileido priekiu. Ietis net nučiuožė 6-7 metrus į priekį, o jei ietis leistųsi priešingu galu, ji nečiuožtų“, – paaiškino šeštadienį ieties metimo finale startuosiančios Livetos Jasiūnaitės trenerė Teresė Nekrošaitė.

Ieties metimo specialistė kartu su A. Skujytės vyru Valdu Grigaliūnu bei vyriausiuoju rinktinės treneriu organizatoriams pateikė net tris protestus. Kadangi įraše galima įžvelgti, jog A. Skujytės mesta ietis vis tik nusileido priekine konstrukcijos dalimi, buvo tikėtasi, kad kuris nors lietuvių protestas bus patvirtintas.

Šiuo metu A. Skujytė po šešių septynkovės varžybų rikiuojasi šešta – 5245 tšk. Jos pozicijos kovoje dėl bilieto į Rio de Žaneiro olimpiadą – ne pačios tvirčiausios, nes paskutinė likusi rungtis (800 metrų bėgimas) – ne jos arkliukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)