Šiemet jis bus išskirtinis ne tik dėl rekordinio šalių, iš kurių atvyksta dalyviai, skaičiaus, bet taip pat ir dėl aukšto žaidėjų meistriškumo įvertinimo. Anot Lietuvos golfo federacijos (LGF), tai bus stipriausias čempionatas Lietuvos golfo istorijoje. Turnyras vyks sostinės „The V golf club“ aikštyne.

Kaip teigia LGF prezidentas Rymantas Juozaitis, tai yra reikšmingas įvykis golfo pasaulyje, todėl organizuojant šį turnyrą, visų pirma buvo siekiama sukurti kuo aukštesnio lygio renginį žaidėjams.

„Atviras čempionatas yra vertinamas pasaulio golfo reitinge, tad užėmę aukštas pozicijas šiame turnyre, žaidėjai gauna pasaulio reitingo taškus. Atrinkdami kuo aukštesnio meistriškumo dalyvius iš įvairių pasaulio šalių, siekiame kelti viso renginio lygį ir tuo pačiu stiprinti savo šalies įvaizdį dalyvių iš užsienio akyse“, – teigia R. Juozaitis.

Iš viso Lietuvos atvirajame golfo mėgėjų čempionate dalyvaus 80 aukšto meistriškumo žaidėjų iš 18 pasaulio šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Baltarusijos, Rusijos, Anglijos, Austrijos, Rumunijos, Čekijos, JAV, Švedijos, Izraelio, Vengrijos, Maltos, Prancūzijos, Suomijos ir Nigerijos.

Šiemet, anot jo, taip pat siekiama, kad atviras čempionatas būtų įdomesnis ir turnyrą stebėti susirinkusiems žiūrovams.

„Golfas yra viena iš tų sporto šakų, kurias reikia gerai suprasti, kad būtų įdomiau stebėti. Tad artėjant olimpinėms žaidynėms, į kurias šiemet grįžta golfas, norime geriau supažindinti šalies gyventojus su šia sporto šaka ir paskatinti domėtis taisyklėmis, etiketu ir kitais žaidimo ypatumais. Todėl pasirūpinome, kad įdomiausią, finalinę čempionato dieną žiūrovams varžybos būtų komentuojamos“, – sako LGF prezidentas.

Taip pat, pasak LGF generalinio sekretoriaus Mindaugo Markevičiaus, siekiant, kad žaidimas būtų įdomesnis tiek dalyviams, tiek stebėtojams, bus pritaikyta dar viena naujovė. Pirmą kartą atviro čempionato metu bus maišomos starto aikštelės. Tai reiškia, kad bus žaidžiama nuo skirtingų aikštelių skirtingose duobutėse.

„Tikime, kad tai paįvairins žaidimą, vers žaidėjus daugiau strateguoti ir planuoti, kada rizikuoti, o kada žaisti saugiau. Taip pat tai suteiks daugiau įdomumo ir intrigos žiūrovams, stebintiems varžybas“, – sako M. Markevičius.

Kaip didžiausias Lietuvos golfo žvaigždes ir čempionato viltis M. Markevičius vyrų grupėje išskiria geriausią žaidėją šalyje Gediminą Markevičių ir praėjusių metų atviro čempionato nugalėtoją Juozapą Budrikį, o moterų grupėje – praėjusių metų atviro čempionato nugalėtoją Rasą Butrimaitę ir Saulę Jarašūnaitę.

Čempionate bus kovojama dėl 3 prizinių vietų atskirai moterų ir vyrų grupėse. Nugalėtojams paskutinę turnyro dieną bus įteiktos čempionato taurės, viešbučio „Vilnius Grand Resort“ ir golfo paketai, golfo aksesuarai ir inventorius. Taip pat šiemet įsteigtas ir specialusis prizas. Pirmas žaidėjas, įmušęs į 3 duobutę pirmu smūgiu (hole-in-one), laimės naują automobilį „Fiat 500“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)