Tarp dalyvių buvo ir keli olimpiečiai: disko metikas Romas Ubartas, ieties metikė Jadvyga Putinenė (1980 metų olimpiada Maskvoje) ir latvis ieties metikas Dainis Kūla (olimpiada Maskvoje).

Čempionatas vyko vadovaujantis techninėmis Tarptautinės atletikos federacijų asociacijų ir Pasaulio meistrų asociacijos (WMA) taisyklėmis. Rungties nugalėtojai nustatomi taikant 2014 metų WMA amžiaus koeficientus (kas reiškia, kad pasiekti rezultatai yra dauginami iš atitinkamų koeficientų, kurie realiai parodo atitiktį suaugusiųjų čempionatuose rodomiems rezultatams).

Gausiai susirinkusius dalyvius pasveikino Lengvosios atletikos federacijos atstovai, LAF generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva, LAF direktorius Aurelijus Žiedas ir lengvosios atletikos daugiakovininkų klubo „7ir10“ prezidentas Saulius Svilainis.

Pirma „Baltic Open Masters Athletic Championships 2016“ varžybų diena džiugino mus lietuvių pasirodymais metimų rungtyse. Net du kartus ant apdovanojimų pakylos lipo klaipėdietė J. Putinienė (1 vieta ieties metimo ir 2 vieta rutulio stūmimo rungtyse). Genovaitė Kazlauskienė iš Radviliškio r. rutulį nustūmė 10,69 m (su koef. 18,12 m) ir liko trečia. Tarp ieties metikų taip pat buvo lietuvių. Trečią vietą užėmė Adolfas Siurbis, nusviedęs įrankį 32,80 m (su koef. 63,71 m).

Bėgikai iš Lietuvos taip pat neliko be apdovanojimų. Henrikas Gulbinovičius 100 m bėgime užėmė 3 vietą, Gubertas Trubila 1500 m bėgime buvo antras, Petras Kavaliauskas iš Druskininkų liko trečias. Klaipėdietė Lina Zaniauskienė puikiai šoko į tolį ir užėmė trečią vietą.

Antra varžybų diena buvo gausi apdovanojimais klaipėdiečiams: J. Putinienė užėmė 2 vietą svorio metime, Svetlana Pugacheva (1 vieta) ir Lina Zaniauskienė (2 vieta) tapo prizininkėmis bėgime su barjerais, Vytautas Zaniauskas bėgime su barjerais užėmė pirmą vietą, šuolyje į aukštį Lina Zaniauskienė buvo pirma, Genovaitė Avižonienė antra, Svetlana Pugačiova trišuolio rungtyje užėmė pirmą vietą.

Disko metimo sektoriuje karaliavo lietuviai. Olimpietis R. Ubartas įrankį nusviedė 49,49 m (su koef. 55,91) ir užėmė pirmą vietą. Janina Lapienienė įveikusi 40 m ribą (rezultatas 40,63; su koef. 58,55) buvo antra.

Kauno metikai ir kūjo metimo, ir svarsčio metimo rungtyse užėmė visą apdovanojimų pakylą: Rimvydas Medišauskas – 1 vieta (abiejose rungtyse), Gintautas Misevičius – 2 vieta (abiejose rungtyse), Edgaras Brinkis – 3 vieta (abiejose rungtyse).

Džiugino ir ilgų bei vidutinių nuotolių rungtyse dalyvavę lietuviai. Ramunė Pociuvienė 3000 m bėgime užėmė 3 vietą, o Gubertas Trubila 800 m bėgime finišavo pirmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją