Visų pirma V. Mutko užsipuolė Tarptautinę lengvosios atletikos federaciją (IAAF), kuri penktadienį pratęsė diskvalifikaciją dopingo suterštai Rusijos rinktinei ir tokiu būdu užkirto jai kelią dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Diskvalifikacijos pratęsimas? Reikia išvaikyti visą IAAF. Šios federacijos prezidentas (Sebastianas Coe, – DELFI) pats turi bėdų su teisėsauga, jam iškelta baudžiamoji byla dėl kyšių ėmimo ir sportininkų mėginių slėpimo. Kažkoks absurdas, kai sprendimus leidžiama priimti tokiems žmonėms“, – dėl sprendimo širdo V. Mutko.

Rusas pripažino, kad Spiegel.de išplatinta informacija dėl galimo visos šalies rinktinės diskvalifikavimo jo visiškai nebestebina.

„Dabar užsisuko toks ratas, kad sveiku protu suprasti nebeišeina nieko. Aplink Rusijos rinktinę sukelta masinė psichozė. Todėl gali būti priimtas bet koks sprendimas – niekas nebenustebintų. Nuolat vyksta kažkokie senų sąskaitų suvedinėjimai, nuolat grįžtama į praeitį. Aš nesuprantu, kodėl už kažkieno nuodėmes turi atsakyti kiti“, – „R-Sport“ cituoja šalies sporto ministrą.

Primename, kad dar penktadienį paaiškėjo, jog į dopingo liūną nugrimzdusiems Rusijos lengvaatlečiams diskvalifikacija neatšaukiama ir Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse jų tikrai nebus. Tačiau naujausia iš Vokietijos pasiekusi žinia apskritai sukrėtė Rusiją.

Spiegel.de skelbia, kad vokiečio Thomaso Bacho vadovaujamas Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) posėdyje Lozanoje svarstys galimą visų rusų sportininkų diskvalifikaciją. Rusijos vardas jau ilgą laiką figūruoja įvairiuose dopingo skandaluose, todėl teigiama, kad IOC kantrybė galutinai išseko.

„Tai būtų istorinis sprendimas, – rašo Spiegel.de. – Žinoma, daug kas čia priklauso nuo T. Bacho pozicijos, tačiau daug ženklų rodo, kad gali būti žengtas būtent toks žingsnis“. Ar tokių radikalių priemonių bus imtasi iš tikrųjų, kol kas galima tik spėlioti. Patys rusai atvirkščiai viliasi, kad IOC kai kuriems jų lengvaatlečiams padarys išimtį ir žaidynėse leis startuoti neatstovaujant jokiai šaliai.

Tikimasi, kad tokia išimtis bus padaryta lengvaatlečiams, kurie įrodys esantys „švarūs“ ir neturėję jokių ryšių su dopingo skandalais. Visgi tokios viltys gali būti naivios. Savaitgalį IOC jau pasveikino Tarptautinę lengvosios atletikos federaciją (IAAF) su „ryžtingu sprendimu“ dėl rusų diskvalifikacijos ir abejojama, ar pradės nuolaidžiauti Kremliaus spaudimui. Skambūs yra ir pasaulio sporto funkcionierių pareiškimai.

„Rusijos lengvoji atletika yra persmelkta dopingo nuo viršaus iki apačios. Tai – sistema, kurioje sunku rasti „švarų“ atletą“, – pratęstą diskvalifikacijos galiojimą komentavo IAAF atstovas Rune'as Andersenas. O IOC viceprezidentas Johnas Coatesas pridūrė, kad Rusijoje dopingo priežiūra yra „supuvusi iki pat šerdies“, todėl leisti lengvaatlečių rinktinei dalyvauti olimpinėse žaidynėse negalima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)